20 suosikkia cd-levysarja – tuplat myyntiin!

idealehifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
228
Moi,

Niin kuin mökkistereojutussa mainittiin ja varmaan aikaisemminkin, niin cd on uusi hitti!
No, onneksi ei mun osalta kuitenkaan, mutta pientä lipsumista on tapahtunut.

Havahduin talvella, että mulla on käyttämätön Audiogramin dac, jota voisi soitella.
Siispä ostamaan cd-pöyrittäjä ja levykokoelmaa.

Onneksi jonkinlainen järki oli voitolla eli piti valita vain rajattu ”cd-kokoelma” ja sellaiseksi valikoitui Fazer-musiikin ”20 suosikkia” sarja.
Vähänpä tiesin aloittaessani, mitä on edessä – vaikkapa nyt sen, ettei ”Fazer” tehnyt näitä kaikikia, eikä ”Wikipedian” lista ole ollenkaan täydellinen.

Toisaalta taas, mikäpä olisi mukavampaa musaa – vaikkapa Veikko Ahvenaisen haitarista, Vexin sanoituksiin ja Laila Kinnusen kautta Zen Cafeehen. Täytyy myöntää, että laitan minkä vaan levyn soimaan, niin tällainen ylikeski-ikäinen löytää outoja muistijälkiä ja joskus jopa niitä nuoruuden musikaalisia ”helmiä”, jotka olivat jo unohtuneet.

Eli tarkoitus oli kerätä ”koko sarja” ja homma lähtikin viime syksynä hyvin liikkeelle. 30-40 ensimmäistä löytyi mukavasti kirppiksiltä ja kun mielessä oli väärä ”tieto”, että sarjassa olisi noin 190 levyä, luulin jo olevani hyvässä vauhdissa.
Talven jälkeen alkoi kuitenkin tulla eteen tarjonnan vähyyttä ja uutta tietoa, että levyjä olisi paljon enemmän. Mistä tuo mun ”haave 190” alun perin tuli, ei ole tiedossa. Varmaan itsepetosta…

Joka tapauksessa, tein muutamia isompia ostoksia eri foorumeilta ja pääsin tähän kesään mennessä noin 210 levyyn. Wikin mukaan näitä olisi vielä enemmän eli 329, mutta varsin uskottavan todisteen perusteella sekään ei riitä eli levyjä on ainakin 365 kappaletta. Yksi per päivä, vuoden ajaksi.

Eli tilanne oli, että 210 levyä löytyy, ”vain” 155 puuttuu.
Alkoi pieni epätoivo puuttuvien suhteen, mutta vielä enemmän järkiintyminen siitä, etten voi kiertää kaikkia markkinoita etsimässä noita puuttuvia levyjä.
Ongelma ei ole, löydänkö niitä vai ei, vaan se, että haalin kuitenkin joka kerta jotain muuta kirjaa tai levyä, vaikkei 20 Suosikkia sarjaa löytyisikään, eikä tänne mahdu enää mitään…Mutta siis – ”20 Suosikkia kokoelma”.
Kävi niin, että jonkinmoisen tuurin ja väännön jäljiltä sain ostettua ”täydellisen?” kokoelman ihanilta ihmisiltä Itä-Suomesta. Keräilijän kunnia antoi periksi ja jollain tavalla perustelin itselleni käytetyn rahasumman valmiiseen pöytään – no, eipä tarvitse ostaa niitä ”muita” levyjä kirppiksiltä, eikä ”innostua”, jos löytyy 65. Mamba tai Vickyn levy kirppikseltä. Eli ”I’m done”.

Ja jäljelle jäi +210 duplikaattia ;)
Niissä on ilman muuta Mamba ja Vicky, mutta myös aika paljon ”harvinaisempia”.
En pidä mahdottomana, että jossain on ”20 Suosikkia keräilyklubi” – jos on, liityn mielelläni mukaan, jos huolitaan. Tai jos jossain on taho, joka ”hinnoittelee” näitä; ainakin suomalaisilla saiteilla on joillain levyillä niin huikeat hintapyynnit, että dollarit kiiluu silmissä. No, pyytäähän saa…

Anyway, tarjotaan tänne ensiksi myyntiin nuo +210 sarjan levyä. Yleisesti ottaen hienossa kunnossa, mutta jonkin verran on tarroitettuja tai lohjenneita koteloita, eikä kaikkia ole todellakaan ehditty soittaa. Lista löytyy täältä hetken päästä, nyt kurkkikaa kuvista.

Täytyy myöntää, että esim. tuo Ahvenainen oli loistavaa musaa 2,5 kuukautiselle sukulaistytölle. Piti kovasti ja lupasin ripata molemmat ceedeet vanhemmille. Hieman olin kuitenkin aistivinani empimistä espoolaisperheen ja hanurimusiikin kohtaamisesta, mutta jos tyttö tykkää, niin….

Levyt ovat Kampissa ja oisko 700€ liikaa?
Se on 3,2€ per levy, todella "paljon" Mambasta, mutta puoli-ilmainen esim. "Sanat-levyistä".

Terv. Kari

0405590 55I
 

Liitteet

 • 20sui_v1.jpg
  20sui_v1.jpg
  331,7 KB · Katsottu: 63
 • 20sui_v2.jpg
  20sui_v2.jpg
  336,1 KB · Katsottu: 64
 • 20sui_v3.jpg
  20sui_v3.jpg
  334 KB · Katsottu: 64
Heips!

Kävin tuota läjää vähän tarkemmin läpi, löytyihän sieltä +20 "triplaakin" - paria taitaa olla enemmänkin.
Eli "uniikkeja" levyjä on 190 kappaletta ja siitä lista ohessa.

Vaikka menee vähän "mainoksena", näitä on ollut mukava kuunnella ja ajaa sisään vaikkapa uusia kaiuttimia.
Pyörimässä on ollut lähinnä kokoelmia ja koskaan ei tiedä, mitä tulee seuraavaksi, kunhan ei lunttaa levyn kannesta.

Suosittelen!

Terv. Kari
 

Liitteet

 • 20 suosikkia tuplat.pdf
  67,3 KB · Katsottu: 28
Back
Ylös