2-kanavainen setti 2000e budjetilla?

apakoo

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2010
Viestejä
8
Päivää kaikille foorumilaisille!

Aloittelevana harrastajana ensimmäinen viestini koskee luonnollisesti uuden setin hankintaa uuteen (remontoitavaan) taloon.
Kyselisin neuvoja 2ch laitteiston hankintaan, voipi olla myös käytettyä tavaraa.

Tilana aika iso n.55m2 olohuone josta jatkuu samaa tilaa n.25m2 avokeittiö. Huonekorkeutta on n.3,4m avointa tilaa.
Talo on vanha taiteilijan talviresidenssi joka näkyy esim. olohuoneessa erikoisena pohjaratkaisuna, koitan laittaa liitteenä kuvan.

Äänilähteet on macistä spotifyt ja mp3:set ja CD-soitin. Genre on laaja, elektronisesta, rockin kautta klassiseen joten bassoa myös tarvitaan.

Olen jo vetänyt valmiiksi sähköt ja johdot seinän sisään kaiuttimille, joten aktiiviset pöntöt sopii kuvioihin myös.
Kaiuttimien sijoittelupaikka on ajateltu aika ylös mikäli mahdollista.

Vahvistimen ulkonäkö ratkaisee paljon, saisi olla joko yksinkertainen tai vintage-mallinen.

Macissä mulla on m-audion ulkoinen äänikortti jos sillä mitään tähän asiaan tekee?

Ehdotelkaa pakettia 2000e luokkaan, voidaan tarvittaessa venyä budjetista tietenkin hieman.
 

Liitteet

  • POHJA_100610_1krs.pdf
    33,3 KB · Katsottu: 140
Yamaha A-S1000:nen vahvistin ja käytetyt kaiuttimet Mangeplaner MG 12 tai jos laitat 500e lisää käytetyt Magneplaner MG 1.6:set. vahvari maksaa 900-950e jotain tota luokkaa netti tarjousksena muistaaksee (ovh kait 1095e) vahvari riittää kaijuttimille.euroopan testivoittaja 1998-99.Kaiuttimet saaneet hyvät arvostelut.Maahantuoja HIFI GURU.Vahvistimen ulkonäkö yksinkertainen puu päädyillä ei vilkku valoja.Magneplaner käytetyn hinta 900e-1200e , maneplaner MG 1.6 käytetyn hinta 1450e - 1800e. AUDIO PORILLA myynnissä ehkä 2 paria Magneplaner 1.6 uutena tarjous 1900e. muuten 2700 jotain tota luokkaa nykyään.
 
Pohjan perusteella todella hieno, mutta hifistelyyn vaikea tila - erityisesti annetulla budjetilla. Tuonne sopisi B&O kivasti.

Haluatko ääntä koko tilaan, vai koota "spottisetin"?

Jos koko tilaan yksi vinkki voisi olisi ympärisäteilevät kaiuttimet - sijoittelu helpottuu ja ääni avautuu koko tilaan.
http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=7851

Toinen budjettiluokan suosikki on ollut System Audion kajarit. Nopeaa ja tiukkaa ääntä sirolla ulkonäöllä. 1750 menee varmaankin vielä budjettiin.
http://www.systemaudio.dk/_en-GB/products/floor standing speakers/SA1750/SA1750
 
Sen verran vielä että hallitus määrää kaiuttimien paikan ylös seinälle ja oltava valkoiset? hmm..., Genelec 8040? mutta vahvistimelle tarvitaan jo sitten lisää budjettia.

Helpottaisi jos saan päätettyä onko aktiivi vai passiivi kaiutin? integroitu vahvistin? esivahvistin? argh, paljon vaihtoehtoja.
Saundi saisi potkia parhaiten tuossa olohuoneessa, kaiuttimien paikaksi ajattelin tuota seinää jossa on takka olohuoneessa.

Tota Yammun A-s1000 olen kyllä joskus silmäillyt, ihan kivan näköinen kampe mun makuun.
 
itellä on tuo jammu olen tyytyväinen tehoa 210-220 w 4 ohmille, magneplaner MG 12 ja 1.6 teho suositus vahvarilta 100w minimi ja 250w max 8 ohmille. magneplaner kaijuttimet 4 ohmisia , Yamahan vahvarissa imbetanssin säätö.ja hyvät kaijutin johto liittimet ei mitkään rimpulat.Vahvistin testattu mikrobitti HIFI erikois numerossa 1/2009. Testivoittajat.- A-S 1000:set.
 
Mikä noita naisia vaivaa, miksi kaiuttimien pitää olla valkoiset? Jos siristää silmiä niin katoavat näkyvistä? Ei ymmärrä. ???
 
Mutta niitä manneja ei edelleenkään sijoiteta seinälle.
 
Löytyykö 1000e - 1500e kieppeille riittävän piukkoja aktiivipömpeleitä jotka voisi sijoittaa ylemmäs seinälle?

Genen 8040?
 
joo siinä olet oikeassa,sijoitus 1-1½ metrin päästä taka seinästä, kaiuttimia saa myös valkoisella kankaalla.
 
huhhuh, aika space-meininki, toisaalta esteettisyys ennenkaikkea, hauskan näköisiä, vähän kuin Scandynan pallerot...

Mites sitten 2.1 yhdistelmä, pienet pöntöt seinälle ja subi takan taakse? onko iloa vai surua?
 
Näitä (Linn Majik 109) saisi myös valkoisena ja tietääkseni toimivat aika hyvin seinän läheisyydessä, noille jalustapömpeleillehän löytyy kyllä seinätelineitä (esim. Linn Brakit 49e):

http://www.houseoflinn.com/mall/houseoflinn/customerimages/products/d3_Majik109.jpg

Budettiin osuisi myös tämä (Linn Classic Music) pienoinen hinta-laatu ihme joka sisältää cd-soittimen, dacin (jota voit hyödyntää hienosti spotifyn ym kanssa), virittimen ja vahvistimen:

http://www.musiikin.com/kaytetyt.htm

Tuohon vain hyvät kaapelit, esim. Linn k20 ja setti olisi kutakuinkin siinä.

Uskoisin että myös vaimo tykkäisi ;)
 
Subi takan taakse? Kuulostaa kamalalta. Tosin sekin jo kuulostaa kamalalta jos kaiuttimet saa laittaa vain ylös seinälle ja niiden on oltava valkoiset. Mitä muuten tarkoittaa ylös?

Olen sen verran ennakkoluloinen, että pelkään hankinnan näillä spekseillä keskityvän vain Innomaisuuden vähenemisen minimointiin eikä suinkaan yhtään äänenlaatuun. Siinä ei asiaa pelasteta yhdellä subilla. Unohda se subi.

Toki voisit sitä subia käyttää vedätyskeinona. Ensin esität jotain sopivia valkoisia kaiuttimia ja niille kaveriksi sopivan rajun näköistä subia. Ja sitten sanot, että sen subin muuten pitää olla sitten tässä (näytät jotain sopivan keskeistä paikkaa). Sitten kun vastauksena on nikottelua, niin voit esittää että onhan tässä toki vaihtoehtoja. Voidaan tuo ruma musta subi jättää pois, jos saan kaittimet laittaa tuohon seinustalle jalustoille tai lattialle. Jos vaikka sillä tavalla saisit vähän vaihtoehtoja.
 
On kyllä hyvännäköiset, miten mahtaa soida isossa tilassa?

ennestään löytyy Audio pro evidencen 7.1 lattiakaapit ja b&w DM 602 S3 hyllykaapit.
mutta nuo joutavat kirpputorille kun eivät oikein kokonsa ja ulkonäkönsä puolesta sovi olohuoneeseen.
 
Ylös tarkoittaa ainakin minun ajatuksena n.2,5metrin korkeuteen kallistettuna hieman alas. Tai vaihtoehtoisesti seinälle pään korkeudelle. Noilla vaihtoehdoilla koitan päästä eteenpäin hallituksen ideariihessä.

Jalustat kävisi muuten mutta olohuoneessa oleva takka seinällä rajoittaa kaiuttimien asettelua ns. normaalisti.
 
Tuossa olisi vaihtoehto EBTB:n malleista.

ebtb6.JPG


Olen kuullut ja subin kanssa antaa ihan hyvää ääntä.
 
^^^Uskoisin, että ponnettomasti. Mutta niin soi kaikki seinälle sijoitettavat purkit isossa tilassa.

Noissa AVI:ssa on tosiaan se plussa, että mitään lisälaitteita ei tarvita. Purkit seinälle, mac langattomasti airport extremen kautta kajareiden dacciin ja se on siinä.
 
Jo muissa yhteyksissä ehdottamani MartinLogan Voyage olisi yksi vaihtoehto, ainakin pitäisi olla tarppeeksi innot, hallituskin voi taipua budjetin pieneen kasvatukseen kun kyseessä on selvästi desingesine.
Tuommoinen 14cm seinästä nouseva latuska on imho tyylikkäämpi kuin pari purkkia keskellä seinää jotka eivät mene piiloon vaikka miten olisivat pieniä.
 
Back
Ylös