2.1 --> 3.1

Rahtinorsu

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2009
Viestejä
6
Eli omistan tällä hetkellä seuraavan kokoonpanon: 2x genelec 8020, BK elektronics XXLS400 subi, Cambridge Audio DacMagic sekä itse kolvailtu passiivinen esivahvistin. Äänilähteenä pääasiassa MacBook Pro. Ongelmaksi on noussut leffojen katselu, jolloin dialogi jää vaimeaksi samalla kun tehosteet paukkuu niin että korvissa soi. Käsittääkseni leffoissa dialogi on miksattu yleensä keskikaiuttimelle, jota tässä minun setissä ei siis ole. Millaista laitteistopäivitystä suositeltaisiin DA-muuntimen/etuvahvistimen osalta, jos tähän settiin hankkisi yhden 8020 lisää keskikaiuttimeksi? Vai onko vika nyt jossain muussa kun laitteistossa?
 

tvih

Käyttäjä
Liittynyt
10.8.2010
Viestejä
395
Kaupunki
Jyväskylä
Lähinnä katselisin sen Macin ääniasetuksia, että voiko sieltä määritellä keskikanavan erikseen pois käytöstä, että ohjautuisi ne äänet etukaiuttimiin. PC:llä tämä operaatio ainakin onnistuu (ja erillisen kotiteatterivahvistimen kanssa siitä itsestään erikseen vielä, mutta ilman laitevaihtoja pääset jos tuo Mac antaa säätää kanavat).
 

Kimmo A.

Käyttäjä
Liittynyt
12.11.2009
Viestejä
5 590
Kaupunki
Helsinki, Vuosaari
Mutta jos haluat 3.1- toiston, joudut pakostakin katselemaan av-esivahvistin/prossu-yhdistelmiä. Hinnat alkavat jostain tonnin kieppeiltä. Toinen vaihtoehto on hommata integroitu av-vahvistin, jossa on pre-outit.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
En halua viedä keskustelua väärille raiteille, mutta mitenkäs akustointi, onko tila kovinkin hälyisä/kaikuisa? Olen käsittänyt että kotiteatteritilan tulisi olla musiikinkuunteluhuonetta enemmän vaimennetumpi, jolloin pieni äänenvoimakkuuden lisäys ei enää tunnu niin isolta ja sen jälkeen se dialogi kuuluu kahden kaiuttimen kautta paremmin.
 
Ylös