ääntä kuolettavat huonekalut

  • Keskustelun aloittaja jee
  • Aloituspäivämäärä
J

jee

Moro. Ajattelin kertoo kokemuksista sohvien äänen pilaamisesta, hommasin sellaset tosi pehmeet ja muhkeet sohvat. Liikkeessä ne tuntu tosi hyviltä ja italian lippu anto laadulle lopullisen takeen. Mut kun ne tuli kotiin huomasin jo ap avanteilla et joku meni vikaan,
aina kun olin seisomassa ääni oli hyvä mut kun menin istuun ns. sw ääni niinkun jotenkin kuoli, rupes vähän v.......n ja tätä kesti aika kauan koska en voinu myöntää itelle et tuli ostettua paskat sohvat. Kun vaihdoin vanhat takasi ni en enää vihannu noita focaleita yhtään. se on oikeesti aikalailla kiinni siitä mihin ne laitteet vie, omatkin laitteet soi aikalailla eri tavalla millä seinällä ne on.
Oma ajatus on et jos on kevyt rakenteinen kämppä ni ei kannata denpata kauheesti.
kuuntelin kreatorin uutta ja kun vaihdoin sohvat äänestä tuli paljon elävämpi, jotemn aina ei tarvi ostaa audio kamaa jotta ääni parantuu= eli jos olisin halunnu ääntä elävämmäks ja olisin menny hifiliikkeeseen voitte kuvitella mitä olis tullu maksaan.
 
Itselle vastaten ei olis kannattanut ostaa niitä p...a sohvia . varmaan nahka sohvat on hyviä ainakin äitellä oli joku villi... nahalla oleva sohva ja siinä oli mukava olla. yllättävän paljon toi ihan normaali kalustus vaikuttaa ääneen.
 
Joo on tosi hyvä että asia sitten selvisi minunkin mielestä liika demppaaminen on aivan ***** mutta sitten kuitenkin täytyy ottaa huomioon että jotkut huoneet on ***** huonoja ja niissä kaikuu niin demppaaminen ja akustoinkin jopa voi olla ihan hyvä juttu mutta toki jos akustointi on jo kunnossa tai dempattu hyvin niin sitten voi lisä demppaus olla huono juttu koska tulee liikaa akustointia ja liikaa demppausta !

Akustoikaa mutta älkää vaan liikaa tai sitten menkää hifikauppaan jos on rahaa ja akustoikaa senkin edestä mutta muistakaa että on se aika suuri juttu kuinka mukava sohva on istua kuitenkin vaikka suondi vähän huonommalta kuulostaakin
 
SaLe^ sanoi:
Joo on tosi hyvä että asia sitten selvisi minunkin mielestä liika demppaaminen on aivan **** mutta sitten kuitenkin täytyy ottaa huomioon että jotkut huoneet on ****...n
:D
 
moro. meinasin vaan et sohva jutut muutti aika paljon . en mihinkään guinesin ennätyksien kirjaan tähdänny. jos tajusit et huonekalut muutti ainakin täällä paljon asioita, ja demppaamisesta sitä ei ole täällä harrastettu. yritin vaan kysyä et onko mikään normi kaluste vaikuttanu ääneen?
 
En ole kuunteluvertailua tehnyt, mutta ison sohvan hankin juuri sen takia että saan sinne ääntä hukattua, ja vielä rahinkin tuohon eteen viemään lattiaheijastuksia.
 
moro. en ny sitä tarkottanu et pitäs mitään vertailua tehdä eri sohvista. tarkotin vaan et mun kotona noi pehmeet paskasohvat teki hallaa keski ja diskantille.
 
Sohvan ääni pilalle ??? Näin luin ja ymmärsin. :D Oletko kokeillut ämyreille uutta sijoittelua. Oletko varma, että äänestä katosi jotain, mitä ämyreille menee johdoissa.
 
Iso vuodesohva. Vuodesohvissa on lähestulkoon aina enemmän vaahtomuovia. Normaalistihan istuimen alla on jouset, mutta vuodesohvan(vs.) alle jousien tilalla on on kovalevy, jonka olla on vuodemekanismi, joka siis sisältää vaahtomuovipatjan. Joissakin vs:ssa on jousipatja, mutta sellaaset ovatkin hihihommeleissa huonot. Sohvapöytä kannattaa korvata rahilla. Rahin päälle voi sitten laittaa jonkin tarjoulualusta. Tavallisen sohvan alle jää yleensä non 15cm tyhjää tilaa, sehän voisi täyttää vaikka vaahtomuovilla.
 
jee sanoi:
Moro. Ajattelin kertoo kokemuksista sohvien äänen pilaamisesta, hommasin sellaset tosi pehmeet ja muhkeet sohvat.

Iso järeä sohvahan on kätevintä piiloakustointia ;) Ovatko nämä uudet sohvat kooltaan paljonkin suuremmat kuin aikaisemmat? Entä niiden verhoilu? Kangaspintainen imee hieman enemmän yläpäätä kuin nahalla verhoiltu.
Ilman lisäselvitystä kukaan ei pysty ratkaisemaan mistä tuo suunnaton muutos johtuu, diskantteja senkus palaa... :p
 
Kannattaisi myös totutella ääneen hetkinen. Saattaa olla, että vanhojen sohvien kanssa ääni kuulostaakin sitten huonommalta.

Yksi ongelma voi olla, että kaiuttimien teho- tai vapaakenttävasteessa on jotain "erikoista", joka tulee esiin kun huonetta demppaa...

Itselläni on vaimentimet sivuseinillä ensimmäisen heijastuksen pisteissä ja niiden alla on sohvat molemmin puolin. Siitä huolimatta en koe ääntä mitenkään tumpuksi. Voisin vielä lisätä vaimennusta. Kaikki on toki huone- ja kaiutinriippuvaista.
 
Vs: Ääntä kuolettavat huonekalut

Pitää nyt täällä paljastaa että meillä on makkari rempassa ja purettiin vanha sänky (uusi on vielä kokoamatta laatikoissa), joten patjat on nyt sohvan edessä ja ei demppaa siltikään liikaa. Minkälaista laitteistoa jee:llä muuten siellä on?
 
Kantsii pitää vaan huolta, että korviin tulee mahdollisimman paljon suoraa ääntä kajareista, etenkin niistä diskanttielementeistä. Kuullostaisi vähän siltä, että saundi on ollut liikaa huonekaikujen varassa. Nyt kun sopivaa heijastusta jostain pinnasta ei tulekaan, niin ääni muuttuu häiritsevän paljon.

Lisäksi kyse välttämättä ole ollenkaan siitä, että diskantit ovat kadoksissa vaan siitä, että bassoja on tullut lisää sen vuoksi, että uusi sohva ei olekaan ihan samassa paikassa kuin ennen ja bassothan kuuluvat eri tavalla eri kohdissa huonetta. Puhutaan monesti vain kymmenistä senteistä.

Olen 100% varma, että ongelma on korjattavissa kajareita ja/tai sohvaa siirtämällä. Ei puhuta varmasti kuin niistä kymmenistä senteistä.
 
Takuumusikaalinen sohva. :D Nahkasohva ainakin toimii hyvin täällä. Jaguaarikankainen sohvakin toimii lähes yhtä hyvin. Ei minkäänlaisia kokemuksia oikein muista. :p
 
Back
Ylös