äänikortti

hifiguru284

Käyttäjä
Liittynyt
2.4.2008
Viestejä
900
oiskos heittää jotain ehdotuksia huippuluokan äänikortista 2 kanava käyttöön?? voi olla että täällä on jo aihe mutta en jaksanut kaikkia kahlata...
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
hifiguru284 sanoi:
oiskos heittää jotain ehdotuksia huippuluokan äänikortista 2 kanava käyttöön?? voi olla että täällä on jo aihe mutta en jaksanut kaikkia kahlata...
Millaisia ominaisuuksia kaipaat? Itse heittäisin peliin esin E-Mu:n jonkin peruskortin ja sitten kaveriksi ulkoinen laadukas DA-muunnin. Itse kortista on turha maksaa myriadeja jos sieltä ottaa joka tapauksessa samat bitit ulos. Ulkoisella da-muuntimella voikin sitten hämmentää soppaa enemmän.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 819
Kokeiltu on pitkäkestoisesti läkähtymiseen saakka ja vähän ylikin, daceilla ja ilman. PCI-väyläisten korttien aatelia hintalaadultaan vastaantulleista on tainnut olla EMU1212M. Siinä ei ole rca-antoja eli väliadaptereita kaipaillaan, jos halajaa laadukkaita välikaapeleita sovitella. Näistä adaptereista on osapuilleen yhtä huonoja kokemuksia kuin useimmista korteistakin, tai jos ei huonoja, niin tulos on alati osoittautunut riittämättömäksi, eli tavara on vaihtanut jälleen omistajaa.

ESI Juli@:a en tullut lopulta lainkaan kokeilleeksi, varmasti hyvä pci-kortti. M-Audiota en kehuisi, omaan makuuni ajurit yllättävät aina jossakin vaiheessa ja sointi on tuolloin kirjaimellisesti viturallaan.

Joskus aikoinaan oli pitkään käytössä ihan joku Terratecin perus-aureon ja siitä optisella annolla signaali Musical Fidelityn X-24K:lle, oli kumman hyvä, jos muistikuvien varassa voi vertailla niin saattoipa hyvinkin päihittää esim SAT:in cd-fixin. Eikä ollut kallis ratkaisu, kun lunasti vermeet sisäänajettuina.

RME:n ADI-2 oli myös hyvä, sille hommasin lopulta kaveriksi samaisen RME:n kortin, parannus oli suurempi kuin foorumeilla annetaan ymmärtää, ei kuitenkaan niin mullistava että sitä ihan budjettisysteemeillä kuulisi. Vaan eipä jäänyt adikaan taloon.

USB-kortit ovat omimmillaan ehkä läppärikansalle, ulkoinen dac ei todellakaan ole kelvoton ajatus, jos musiikki nyt on sitten pakko koneelta toistaa.
 

Jultsu

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
493
Kaupunki
Tampere
Minäkin ehdottaisin jotain paremman luona DACia, jonne tuotaisiin koneelta usb-spdif -muuntimella signaali. Noita usb/spdif -muuntimia kaupittelee mm. musiikin.com melko edulliseen (100-200e) hintaan (saahan noita muualtakin tilattua), tuohon kun heittää ~500e D/A muuntimen niin siihen saa kodin kaikki muutkin digilaitteet kytkettyä.
 

coolmeester

Käyttäjä
Liittynyt
24.5.2008
Viestejä
624
Kaupunki
Hki
Lavry Da10 on todella hyvä dacci. RME on myös kelpo jos halvempaa halajaa.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 819
Lainataan ketjua. Hommasin Esi Juli:n. Soundi kulkee Coax outista omaan filtteröimättömään dacciini. Soundi on parmepi kuin koskaan koneella, jopa mp3 vetäisi herkkäsieluakselin päälle, ja oli tosimiehenä pakko poistua sohvalta.

Tuo on ensimmäinen kortti missä pelittää asio 2 digioutin kautta tässä taloudessa, ai että on hyvä.

Asiaan! Signaaliin tulee ajoittain häikkää kun vekslaa windowsin ikkunoita jne. Millähän tähän löytyisi ratkaisu? Vastaavasta ilmiöstä en ole lukenut missään. Daccini on upsämpläämätön, foobariin mäjäytin Secret Rabbit Code Resamplerin vääntämään kaiken 44.1KHz näytteistykselle. Kortti on ollut ajossa tunnin tuolla taustalla ja bufferien pituuksia on vekslattu kokeilumielessä, tuloksetta. KOnetehoissa löytyy, joten siitä ei kiikasta. Myös laitehallinnasta muut kilkkeet on kytketty pois ja Juli on käytössä.

Mitäs nyt?
 

premier

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
365
Hmm. Yleensähän tota tapahtuu emolevyjen integroitujen kanssa. Itse en ainakaan huomannu tollasta julialla ikinä. Onko sulla muut äänikortit tehny samaa?
 

reali

Käyttäjä
Liittynyt
24.2.2008
Viestejä
181
Onko winkkarin äänitehosteet otettu pois käytöstä ja äänikortin ajurit tuoreinta vuosikertaa?
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Kulttuuri sanoi:
Onko winkkarin äänitehosteet otettu pois käytöstä

Tälle annan ääneni myös eli kaikki ne klikkaus ym. äänet pois Windowsin ohjauspaneelista.
 

jaggeri

Käyttäjä
Liittynyt
20.9.2007
Viestejä
1 632
Kaupunki
Lahti Suomen Chicago
Täällä on niin että vain foobar käyttää esiä ja siitä digiä dacille, Winkun bligblongit tulee integroidun äänikortin kautta
koneen omille pikkupurkeille.
Hyvin pelaa.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 819
Ei ole muut kortit (reilut kymmenen daceilla ja ilman käynyt talossa) vastaavaa tehneet. Komponentit ja niiden toimivuus keskenään ovat esimerkillistä luokkaa, melkein vähemmälläkin tulisi toimeen.

Winampia ei ole, eikä tule. Foobar on ehdoton toistin musiikille täällä (tai itse asiassa cd-kieputtimeni, mutta nyt puhutaan tietokonepohjaisesta toistosta).

Jaggerin idea on järkeenkäypää sorttia, tesmataan. Mediaplayer classic saa luvan jatkossakin ahtaa digioutista, ei vain Foobar siis. Osaa tuo MPC forcettaa kaiken ulostulevan 44.1KHziin dacilleni, mikä ei muuta (onneksi) huolikaan. Tesmasin eilen mkv-formaatin elokuvan ääniraitaa ja oli kyllä hävyttömän hyvä soundi.
 

pkosunen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 422
Kaupunki
Helsinki
Start, Run, msinfo32, Ok, Hardware Resources, IRQs ->
Jakaako kortti keskeytyksen jonkin muun laitteen kanssa? Jos jakaa niin PCI-paikan vaihto saattaa auttaa.
 
Ylös