"Älppäri sen olla pitää"

sepi_3.0

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.10.2006
Viestejä
19 084
Kaupunki
Pjongjang
Me-lehti 9/08:n sivulla 9 on juttua nurmijärveläisen Jussi Ronkaisen musiikkiharrastuksesta. "Vinyylilevyjen keräily on eräänlaista postimerkkeilyä". Samaa mieltä.

Seuraava taas hieman epäilyttää:

"Vinyylilevy on miellyttävä käsitellä ja kestävämpi kuin naarmuuntuva ja särkyvä CD, jonka muovikannetkin menevät helposti rikki."

Mun mielestä juuri vinyyli kärsii jatkuvasta pussista pois ja takaisin laitosta mutta CD kestää varovaista käsittelyä hautaan saakka. Yhtään en ole vielä saanut säpäleiksi. Koputan tässä kohtaa päätä ;)
 
Vinyylilevy on kestänyt jo 60 vuotta, cd vasta 26 vuotta :)
 
sepi_1 sanoi:
"Vinyylilevy on miellyttävä käsitellä ja kestävämpi kuin naarmuuntuva ja särkyvä CD, jonka muovikannetkin menevät helposti rikki."

Täähän on helppo testata tipauttamalla levyhyllystä semmonen sata tai pari levyä lattialle. Oon kyllä testannut kummallakin formaatilla ja ei kauheasti tarvitse varmaan arvailla kumman jäljiltä on säpäleitä lattia täynnä?
 
No itse kyllä saan tuhottua kummankin formaatin levyt tuosta noin vaan, jos huvittaa, mutta vähän hölmöä puuhaahan se olis tahallaan levyjään rikkoa?

Päinvastoin ajateltuna uskoisin, että kaikki saavat myöskin levynsä säilymään, jos vain niistä huolta pitävät.

Mitä nyt muuten aiheeseen tulee, niin senverta mitä olen sivusta katsonut, sitä vinyylilevyjen, sekä soittimien kanssa ähellystä, niin ei mua ainakaan vielä huvita juurikaan alkaa harrastamaan sitä nysväämistä. :)

Toisaalta sekään ei olisi mikään ihme, että parinkymmenen vuoden päästä joku kirjoittelee tähän samaan tyyliin cd-levyjen kanssa äheltämisestä ja nysväämisestä. :D

No joh. Pointti on kumminkin siinä, että cd - kuulostaa paremmalta kuin vinyyli. >:D
 
Matti Lehtinen sanoi:
No joh. Pointti on kumminkin siinä, että cd - kuulostaa paremmalta kuin vinyyli. >:D

Masaan voi aina luottaa :D Ajattelin laittaa jutun Offiin mutta kuitenkin se lipesi tänne musta kulta fanaatikkojen puolelle >:D
 
edelleenkin matin pitäisi se guru titteli saada.
 
Hei, seedeen särkyvä muovikotelohan on itse asiassa etu. Parilla kymmenellä sentillä saat uuden, naarmuttoman kotelon, ja kas - levysi on taas uuden veroinen. Pudotapa sen sijaan älppäri lattialle, ja ihmettele siinä, miten ne littuun painuneet kotelon kulmat oikaistaan..
 
Kyllä monesti se vinyyli soi paremmin, mun mielestä. Vahvoja puolia esim rytmikkyys, tilavaikutelma nyt ensimmäisenä.

Vaikka ainahan se laitteisto siihen sointiin vaikuttaa. Mun mielestä on älyvapaata tämä julistaminen kumpi on parempi.. Muuttujia on liikaa.
 
Muista en tiedä. Mulla o viimeviikot olleet niin saakutin kiireisiä, ettei ole ehtinyt vinykkää pyöritellä, ainoastaan muutamaa cd:tä. Nyt kun pistin Duken originaalin pyörimään, niin johan kuullostaa makialta. Ei ole c:llä tämmöstä sähäkkyttä. 8) KIPPIS!
 
Kun ei kukaan muu ole tänne vinkkaillut, niin laitetaas tänne tietoa että TL audiossa Oraclen Delphi+SME V+AQ varsijohto sekä Clearaudion rasia varsin kohtuulliseen hintaan. Jonkun kannattaisi poimia öljynporaustorni talteen...
 
Back
Ylös