Ääntä tietokoneelta kuulokkeille ja kaiuttimille

Arppa

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2008
Viestejä
2
Olen lukenut viimeiset pari viikkoa erinäisiä kotimaisia ja ulkomaisia foorumeita ja tuntuu siltä, että mitä enemmän luen, sitä enemmän menen sekaisin. Tarkoitus olisi siis saada tietokoneelta (MacBook Pro) mahdollisimman hyvälaatuista ääntä kuulokkeille (Sennheiser HD595) ja vahvistimen (Creek EVO) kautta kaiuttimille (Epos M12,2 + Velodyne CHT-8).
Tähän asti olen tyytynyt liittämään MBP:n suoraan sen kuulokelähdöstä vahvistimeen, mutta ero Creekin CD-soittimelta soitettuun nähden on niin valtava, että alkoi ulkoisen äänikortin tai DAC:in ostaminen kiinnostamaan. Rahaa on käytettävissä max. 300e ja mieluiten pitäisi selvitä yhdellä laitteella, mutta hinnan pysyessä alle tuon, on tässä tilaa useammallekin aparaatille.
Laite tulisi luultavasti enimmäkseen kuulokekäyttöön, eli kuulokelähdön tulisi olla hyvä. Vahvistimessa ei ole optista sisääntuloa, joten se karsii vaihtoehtoja edes vähän.
Aluksi olin USB-Dacin kannalla, sitten äänikortin ja nyt taas USB-Dacin. Käsittääkseni koneen omalla äänikortilla ei ole väliä USB-Dacia käyttäessä, koska se sen ohittaa...?
Daceista esim. Yulong DAH1, Zero DAC, Corda 2Move, Trends Audio UD-10 USB ja Äänikorteista M-Audion ja EMU:n kortit ovat olleet harkinnassa. Laitteita tuntuu olevan loputtomasti erilaisia ja melkein kaikkia kehutaan maasta taivaisiin. Tällä hetkellä olen eniten tuon Yulong DAH1:en kannalla, mutta haluaisin vielä muutaman mielipiteen asiasta, kiitos.
 
Mistähän tämän mahtaisi saada halvimmalla? Ylittää kuitenkin sen verran reilusti budjetin ja käytettyjä ei tahdo löytyä. Ebaystakin alveineen ja tulleineen menee ilmeisesti lähelle tuota Thomannin hintaa. Taitaa tosiaan olla sitten niin loistava laite mitä luin, kun ei kukaan halua luopua omastaan. Muusikoiden.netin torilla myytäväkin meni jo(/menee tänään melko varmasti). Sopisi kyllä käyttötarkoitukseen niin mainiosti tämä laite. Harmittavaa.
 
Back
Ylös