Äänirasioista - Dynavector

idealehifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
247
Vaikka Jan Allaerts on omassa maailmassani jonkinlainen täyttymys, jo hintaluokaltaan on mielenkiintoista löytää vaihtoehtoja.

Olen erittäin tyytyväinen, että Ideale High Fidelityn rajalliseen tuotevalikoimaan on yhteistyössä Soundworks Oy:n kanssa löytynyt Dynavectorin äänirasiat. Voi olla epäreilua kuunnella 600 euron äänirasiaa kalliissa levysoittimessa, mutta tuleehan ominaisuudet kerralla selvitettyä. Ja DV-20X L selviytyy 10+ todistuksella.

Äänirasian sointiin vaikuttaa moni tekijä, kuten soitin, äänivarsi, RIAA-vahvistin, mutta on selvää, että mainitsemani äänirasia on ilmiömäisen hyvä. Omat kokemukset halvemmista äänirasioista keskittyvät lähinnä Denonin DL103:een, joka sinänsä on ok, mutta hieman kalliimmalla tuo Dynavector on paljon edistyksellisempi. Termi "musikaalisuus" on tapettu eli en käytä sitä tämän enempää vaikka mieli tekisi. Hyvässä ympäristössä tuon halpiksen sointi tuo esiin kaikki instrumenttien värit, syvyyden, kirkkauden, harmoniat.. ja oikeassa suhteessa. Perusäänien ja harmonioiden suhde on muuten yksi Ideale High Fidelityn lähtökohtia. Siis yksi tärkeimmistä "ideologioista" kauniin "Ideale" nimen takana. Mutta tästä myöhemmin.

Tätä kirjoittaessa kuuntelen Bartokin jousikvartettoja, digitaalisesti äänitettyinä. Sellainen sininen boksi, joka löytyy monilta kirpputoreila. Ihan himmeetä menoa, mutta klassinen ei ole vain brassailua, kyllä tätä kuuntelee mielellään. Ja äänirasiana siis DV-20X, SYD S9 soitin ja "mystinen, yllätys RIAA". Katsotaan lisää kommentteja hetken päästä, tuttava tulossa ja samainen äänirasia hänellä käytössä.

Vieressä on myös Te Kaitora Rua. Sisäänajo alkaa tänään. Odotusarvoisesti se on huippurasia, lähes "cost no object". Pian kommentteja siitäkin. Ja eiköhän seuraavassa maahantuontierässä tule tännekin yksi XX2 MkII. Katsotaan miten Rua soi, odotukset tälle halvemmalle XX2 mallille on nyt luotu.

Ehkä käy niin, että 600 euron DV-20X on ainoa, joka jää mallistooni. Tuskin kuitenkaan niin, kerron pian lisää. Mutta pelkästään tuo DV-20X on niin hyvä, että kukaan viimeillä rahoillaan Simon Yorken soittimeen taipuva ei jää paljosta paitsi valitsemalla tämän. Hieno homma.

Allaerts, Dynavector... enää yksi maali jäljellä. Ideale High Fidelty ei tule tarjoamaan "vaihtoehtoja", mutta äänirasioissa annetaan hieman periksi äänensävyjen suhteen. Eli pari perusteltua vaihtoehtoa saattaa osua samaan hintahaarukkaan. Ja teitpä kauppoja missä vaan, DV-20X kannattaa ottaa vakavasti. Se on käsittämättömän hyvä. Thnx Soundworks. Ja Ideale - siis minä itse ;) - täällä sen voi kuunnella ihan "rajoilla", sillä huolenpidolla ja optimoinnilla josta toivon Idealen muistettavan.

Terveisin,

Kari
 
Back
Ylös