Äänirasia Usasta / Tulli?

petem81

Käyttäjä
Liittynyt
17.1.2008
Viestejä
9
Harkitsen äänirasian tilaamista Yhdysvalloista, mutta ei ole hajuakaan siitä minkälaista prosenttia tullia joutuisin maksamaan (eli onko tämä edes kannattavaa). Ilmeisesti 22% alvit vielä siihen lisäksi? Onko kellään omakohtaisia kokemuksia, vai onko jopa selvitty ilman maksuja joissain tapauksissa?
 
Laske hieman tähän tyyliin, niin et voi mennä paljoa pieleen.

Tuotteen hinta +
Rahdin hinta +
Tuotekategoriakohtainen veroprosentti, esim. 5% edellä mainituista +
Alv 22 % edellä mainituista

Jos rahtiyhtiö (DHL tms.) ei hoida tullausta, niin joudut paypal-laskun kanssa käymään tullissa ja mapista katsotaan mihin tuotekategoriaan se kuuluu ja sieltä löytyy sopiva veroprosentti. Jos tuote on rahteineen yli 45 euroa tai sen kokoinen että se voisi olla arvokas ja paketin päällä on eri arvo kuin vaikkapa paketin sisällä olevassa kuitissa, niin paketti jää varmasti tulliin odottamaan noutoasi. Jos tullin virkailija on mukava, niin voitte yhdessä valita mapista lähimmän tuoteryhmän, jolla on 0% vero, eli maksat vain ALV:n.
Lisäksi jotkut myyjät ehdottavat eurooppaan tuleville paketeille että paketin päälle laitetaan pienempi arvo kuin kuin olet maksanut. Tällöin joudut maksukuitilla todistamaan sen tullissa.

Tilaa ihmeessä, dollari on nyt halpa. Jos riskin ottaminen jännittää, niin pyydä kauppiasta tilaamaan.
 
Yksi juttu, joka kannattaa selvittää, on mahdollisesti USA:n ja Euroopan välillä silloin tällöin vellova tullisota - melkein tuli 17% lisätulli kerran vintagetietokoneen romppeille jotka tulivat jenkeistä. Olis sattunut... onneksi sattui olemaan ymmärtäväinen virkailija.

Valitettavasti tullaus on virkamiespäätös, johon vaikuttaa puhtaasti se kenen kanssa tullissa asioit. Yhteistä käytäntöä ei varsinaisesti ole ja päätöksen voi riitauttaa, mutta käsittely maksaa ja kestää muutaman vuoden. Tulli pitää kuitenkin maksaa heti paikalla.

On sitten muutamia muitakin kikkoja, mutta kun rikokseen ei saa yllyttää... ;)

Mulla on kuitenkin kohtuullisen hyvät kokemukset tullista ja tullaamisesta - muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. "Niin meil ois tässä paketti täällä Helsinki-Vantaalla, haetko täältä vai toimitetaanko Tornioon?" Lähin tullikonttori kannattaa kuitenkin ehdottomasti varmistaa.

-Reko
 
Tuo "pahimmassa tapauksessa" esim. 17% + 22% alv rangaistus tekisi hommasta jo lähes kannattamatonta (pelkkä alvi vielä menettelee), joten pitänee harkita vielä. LpGear.com putiikkia ajattelin käyttää, mutta suuresti epäilen heidän halukkuuttaan merkitä tilaukseni pakettiin alle ~40€ arvoiseksi tai esim. lahjaksi (ainakin yksityishenkilöiden välillä tätä on harrastettu, mutta kun toinen osapuoli on yritys?)
 
Tullista kun kyselee, niin noiden tullisotien pitäis selvitä. Yleensä noissa on ymmärtääkseni ollut käytäntönä tullimaksun kasvaminen prosentilla viikkoa kohden, joten tuollainen 17% lisää ei tule kirkkaalta taivaalta.

Jotkut firmat suostuvat tuohon tuon "present" tekstin laittamaan ja pienet paketit eivät muutenkaan hirveästi huomiota ole vaatineet.

-Reko
 
www.needledoctor.com on hyvä ja turvallinen paikka ostaa. Muista pyytää veroton hinta ( export ) ja yleensä tuohon pakettiin merkitään hinnaksi sen vakuutusarvo joka on olennaisesti alempi kuin ovh. Ja lisäksi kannattaa käyttää jotain DHL/vastaavaa joka hoitaa tullauksen arvon mukaan sen kummemmin kyselemättä ja toimittaa sitten paketin ovelle.

Rasia saattaa mennä ihan kirjatulla kirjeelläkin jolloin tullaus saattaa jäädä kokonaan pois...
 
rturja sanoi:
Valitettavasti tullaus on virkamiespäätös, johon vaikuttaa puhtaasti se kenen kanssa tullissa asioit. Yhteistä käytäntöä ei varsinaisesti ole ja päätöksen voi riitauttaa, mutta käsittely maksaa ja kestää muutaman vuoden. Tulli pitää kuitenkin maksaa heti paikalla.

On sitten muutamia muitakin kikkoja, mutta kun rikokseen ei saa yllyttää... ;)


-Reko

Kannattaa ottaa etukäteen hiukan selvää siitä mitä on tekemässä. Noin viiden minuutin googlauksella saa haalittua riitävästi onelinereita joilla harhautetaan keskimääräinen tullivirkailija tekemään juuri mitä tahdot.

Jos mahdollista, valitse nuorimman ja kokemattomimman näköinen virkailija, ja ota huomioon että viiden minuutin googlauksen jälkeen tiedät aiheesta todennäköisesti paljon enemmän kuin hän. Älä hetkeäkään vaikuta epävarmalta tai empivältä, vaan siltä että täsmälleen tiedät mitä olet tekemässä, ja huomattavasti paremmin kuin virkailija.

Kaikista viranomaisista joiden kanssa Suomessa olen joutunut asioimaan Tulli on aivan omassa sarjassaan. Viimeisen parin viikon aikana olen joutunut asioimaan paikkakunnan piiritullikamarissa työn vuoksi ihan urakalla. Kaiken A ja O asiakirjoja vastaanottaessaan on tarkistaa että ne on asianmukaisesti käsitelty, niitä ei ole hukattu tai että niiden joukkoon ei ole sotkettu muiden asiakkaiden dokumentteja. Osumatarkkuus näyttää olevan luokkaa 50%.
Edustava esimerkki oli keskiviikkona jättämäni 21 Tir- carne:n nippu. Niistä yhdeksän (9) oli käsitelty virheellisesti, kolme oli käsittelemättä kokonaan, kaksi hukattu ja niiden tilalle laitettu kolme naapurifirman carneta. Tämä oli siis edustava ja keskimääräinen esimerkki, ei mikään pohjanoteeraus.
Jos Kela tai verovirasto alkaisivat hoitaa asioitaan samalla otteella Suomessa puhkeasi aseellinen kansannousu kahdessa viikossa. Ikinä, koskaan en enää verohallinon tai Kelan kanssa asioidessani ole muuta kuin kiitollinen nopeasta, täsmällisestä, reilusta ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta jota niistä saa:D
 
Ei kai siinä sen kummempaa ole. Kun tilaat rasia/neuloja, muistat vain tulostaa kuitin hankinnastasi. Tulli pyytää mahdollisesti avaamaan paketin tarkastaakseen sen.

Tuolla ainakin pelvelu oli hyvää, tosin aavistuksen verkkaista, hinnat ainakin kohtuuedulliset ja pakattu todella varman päälle:

http://www.turntableneedles.com/
 
Homma hoituu nykyään rahti/huolintaliikkeen kanssa sähköpostitsekin, eli sieltä soitettiin ja annettin tekstiviestissä sähköpostiosoite, jonne voi toimittaa maksukuitin ja sähköpostiin tuli lasku, jolla voi maksaa tullimaksut. Hienoa.
 
Kävin perjantaina tullissa hakemassa paketin. Kysyin samalla mikä on levysoittimen neulan/rasian veroprosentti.
Sanoivat että 4%
 
Mikäs rasia tuli ja mistä? Ja osaatko kertoa vielä sen kategorian nimen, johon tuon tullatessa laskivat?
 
Tuohon hintaan (299.95 USD) tuo (ATOC9MLII) on todellakin huikea ostos.
 
eli em. 4% lasketaan tavaran hinnan+rahdin päälle ja siihen sitten alv 22% ? ???
 
Vs: Tulli?

Lainaan ketjua ettei tartte perustaa uutta tätä varten.
Eli tuli ilmoitus, että tilaamani kuulokevahvari on saapunut Kiinasta ja olisi noudettavissa tullista. Mukaan pitää ottaa tavaran tilausvahvistus tai kauppalasku. Mitään tilausvahvistusta (muuta kuin ohjeet maksun maksamiseen) en saanu. Ainoa "tosite" mikä kaupasta löytyy on paypalin lähettämä vahvistus maksun siirtymisestä myyjälle (Audiophilechina). Mitäs tuonne tulliin sitten noista jutuista tulee ottaa mukaan ja riittävätkö ne tullille selvitykseksi?
 
Paypalin maili riittää. Tai ainakin minulla on riittänyt, kunhan sen avulla voi mäpätä tuotteen/lähettäjän maksuun.
 
Mika K sanoi:
Paypalin maili riittää. Tai ainakin minulla on riittänyt, kunhan sen avulla voi mäpätä tuotteen/lähettäjän maksuun.

Jees. Noilla mennään siis.
BTW mitä tarkoittaa mäpätä? :D
 
Työpaikalta tarttunutta fingelskaa eli olisiko tässä tapauksessa esim. sanat kohdistaa tai varmentaa tjsp sopivia ;)
 
Pelkät PayPalin sähköposti ja myyjältä saadut maksut tiedot riittivät tullissa. Tulli maksua en joutunut maksamaan, koska se jäi alle 10€ ja veroakaan ei tullut kuin 45€. Kiitoksia Mika K:lle helpeistä!
 
Itselle tuli vähän aikaa sitten S.A.S - hiottu neula LPGearilta. Tuli suoraan postiin ilman veroja ehkä siksi, kun olivat laittaneet pakettiin "gift". Sanottakoon SAS-neula on todella hyvä lähes kaikki ritinät jää pois , myös neulan seurantakyky on alkuperäistä neulaa parempi .
 
Back
Ylös