Ääni monesta (digitaali)lähteestä kaiuttimiin

Lartsa

Käyttäjä
Liittynyt
17.7.2008
Viestejä
18
Morjenttes kaikki,

Lyhyesti sanottuna pitäisi saada useampi digitaalilähde yhdistettyä kaiuttimiin. Lähteinä squeezebox, tv, dvd ja tietokone, ja kaiuttimia 2, eli stereosta on kyse. Ensisijaisesti ratkaisu tulee musiikin kuunteluun ja hintakatto liikkuu about tonnissa. Itse olen miettinyt kolmea vaihtoehtoa.

1) All-in-one tyyliin XTZ A100. En ole oikein löytänyt muutakuin tuon vaihtoehdon, onko näitä muita? Eniten tässä vaihtoehdossa arveluttaa se ettei sitä oikeastaan voi myöhemmin osittain muuttaa, vaan siihen DACiin ja vahvistimeen on tyytyminen, mikä joskus on kuulostanut parhaalta. En mitenkään aktiivinen laitteistonkierrättäjä ole, mutta varaisin mieluusti mahdollisuuden.

2) Komponenttiratkaisu, eli kaukosäätöinen DAC ja vahvistin. Myös pari analogista linjaa olisi kiva saada tarvittaessa hallintaan. Vahvistimia olen kyllä löytänyt mutta noita esikomponentteja en. Lienee kallein ratkaisu, mitähän saa aikaan alta tonnin?

3) Villinä korttina kotiteatterivahvistin, johon saanee kyllä kaiken kiinni. Kotiteatterivahvistimista minulle tulee ensimmäisenä mieleen kaikki dolby bass surround hilavitkuttimet joita en kaipaa. Monikanavaominaisuuksia en myöskään tule tarvitsemaan joten tuntuu turhalta maksaa tarpeettomasta.

Mitä mieltä harrastajat ovat näistä, ja miten näitä ongelmia on muualla ratkottu?
 

Lartsa

Käyttäjä
Liittynyt
17.7.2008
Viestejä
18
Tuohan on erinomainen linkki, kiitos. Noita DACillisia laitteita on siis olemassa, jopa vertailuun asti :) Listassa oleva AES/EBU liitännästä en ole aiemmin kuullut, wikipedian mukaan se olisi joku "historiallinen" (=ei relevantti) studio liitäntäformaatti?

Tuola oli tuo Harman/Kardonin HK990, jossa oli myös digitaalinen out. Onkohan mahdollista kierrättää musiikki ulkoisen DACin kautta, vai onko liitäntä vain nauhoituskäyttöön tarkoitettu?
 
Ylös