Ääni kuntoon Oululaisopein

Jyrki_H

Moderaattori
Liittynyt
6.8.2006
Viestejä
19 834
Kaupunki
Oulunsalo
Kyllähän sillä saa äänellisiä vaikutuksia aikaan, kun laittaa 1 ohmin vastukset kaiuttimien ja vahvistimen väliin. Tiedä sitten tuosta sydämentahdistaja-fiitseristä...
 

Mika K

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 082
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Jos olisin pahassa krapulassa, niin voisi peloittaa tälläiset keksinnöt vailla minkäänlaista teknistä perustelua. Nyt päällimmäisinä tunteina on vallan jotain muuta sieltä surullisen ja hupaisan välimaastosta :D Tuskinpa tinkimättömän osion aihe on tämä kuitenkaan..
 

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
20 446
Kaupunki
Korvessa
Mielenkiintoista mikäli jokin laite sovittaa vahvistimen ja kaiuttimet toisilleen. Olisin valmis kokeilemaan, tuotahan tässä on haettu vuosikaudet. No, kaippa tuohonkin jää kasa muuttujia ja kuralle menee :)
 
K

ksaunisto

Mika K sanoi:
Tuskinpa tinkimättömän osion aihe on tämä kuitenkaan..

Joo, sääntöjen vastaista keskusteluahan tämä on niin kauan kuin ei ole itse kuullut. Ja varmasti joku ostaa jos ääni muuttuu - vaikka tuollaisella kajarille päätyvän jännitteen korruptointimenetelmällä. Minäkin voisin kaupitella kyllästyviä, hystereesiä omaavia ja virtaa vastustavia komponentteja (vaikka rautanauloja) tuolla hinnalla, mutta taidan jättää pokerinaamoille.
 

akee

Käyttäjä
Liittynyt
12.7.2007
Viestejä
100
Dogbert sanoi:
http://v3.espacenet.com/publicationDetails/biblio?CC=FI&NR=20020064&KC=&FT=E

Vaikka itse en asiaa ymmärräkään, uskon halukkaita kokeilijoita ja tyytyväisiä asiakkaita tälle keksinnöle löytyvän.
Sama löytyy kokonaisuudessaan suomeksi, joka hieman helpottaa patentin ymmärtämistä:
http://v3.espacenet.com/publication...0020064A&KC=B1&FT=D&date=20071015&DB=&locale=

Ja samasta asiasta on jo keskusteltu aikaisemmin: https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?48335
 

kaartovaara

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
648
Jyrki_H sanoi:
Kyllähän sillä saa äänellisiä vaikutuksia aikaan, kun laittaa 1 ohmin vastukset kaiuttimien ja vahvistimen väliin. Tiedä sitten tuosta sydämentahdistaja-fiitseristä...

Voihan olla niinkin, että kun tuollaisen kytkee kaiutinkaapeleihin, on lopputulos sellainen, että tarvitaan todellinen pacemaker.
 

SaLe^

Käyttäjä
Liittynyt
3.9.2006
Viestejä
1 291
Onkohan noissa pöntöissä sisällä jonkinlainen impedanssia tasaava zobel-hässäkkä? Jos on, niin moinenhan pitäisi suunnitella kaiuttimen impedanssin perusteella, eikä tuollaisilla valmisratkaisuilla välttämättä saavuteta kuin harmia. Ääni voi kyllä tahdistua :D

Mutta onhan Transparentkin onnistuneesti käyttänyt kaapeleissaan tuota signaalin korruptointia jo vuosia. Eikös jossain ollut kuvia, kun joku oli avannut suodinboksin ja sisältä paljastui halpa elko ja vastus sarjassa?

edit: selasin tuon patenttihakemuksen lävitse. Eli signaali vedetään magnetisoitua johdinta pitkin, ja sen pitäisi sitten parantaa ääntä. Toteutustapana on joko jonkinlainen kela tai magneettinen jauhe(!).
"Synnytetyssä magneettikentässä tapahtuu ilmiö, joka vaikuttaa audiosignaalissa oleviin vääristymiin edullisella tavalla vähentäen niitä"

Vaikka tämä onkin Tikimättömän Äänentoiston alue, niin väkisin mieleen tulee eräs lontoonkielinen sana... Bullshit.
 

Joke721

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.2.2008
Viestejä
2 910
Kaupunki
Oulu
Audio Pacemaker ja The Quantum Converter ovat käsittääkseni Kuusamolaista suunnittelua, eivät oululaista, vaikka Polaraudiomn sivuilta löytyvätkin. Suunnittelijan nimeä en viitsi nyt mainita.

Olen itse testannut Audio Pacemakerin, ja se ohensi / kirkasti ääntä, enkä sen vuoksi innostunut siitä erityisemmin. Toimiakseen laite vaatii kuulemma kuparikaapelit, joten minun hopeoidut Oelbachini eivät olleet sitten oikeanlaisetkaan. Palautin laitteet melko nopeasti, kun en äänelaadullista parannusta havainnut. Uskokoon noiden positiiviseen vaikutukseen ken tahtoo.

EDIT (ylläpito): kirjoitusvirheet korjattu.
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
Dogbert sanoi:
Patentoitu on, joten näyttöä kaiketi piisaa.
Lienee syytä tehdä selväksi, että patentti ei ole näyttö varsinaisesti yhtään mistään. Patentin ainoa käytännön vaatimus (niiden itsestäänselvyyksien lisäksi) on, että vastaavaan ratkaisuun ei voi päätyä triviaalisti, eli se on "oivallus". Se sensijaan ei ota minkään näköistä kantaa siihen, onko laitteella pienintäkään edellytystä toimia käytännössä.

Vaikka vähän offtopickia onkin, tässä yksi ote täysin validista ja myönnetystä patentista (US Patent 6,025,810 Hyper-Light-Speed Antenna) "The present invention has discovered the apparent existence of a new dimension capable of acting as a medium for RF signals ... The present invention takes a transmission of energy, and instead of sending it through normal time and space, it pokes a small hole into another dimension, thus, sending the energy through a place which allows transmission of energy to exceed the speed of light ... It has been observed by the inventor and witnesses that accelerated plant growth can occur using the present invention."

Ps. Mielestäni tästä on jo ollut ketju, vai olikos tässä tarkoitus suojautua kritiikiltä tällä aluevalinnalla?

Edit: olihan tästä
 
Ylös