Ääni katoaa vasemmasta kanavasta

  • Keskustelun aloittaja ATD
  • Aloituspäivämäärä

ATD

Hifiharrastaja
Liittynyt
29.3.2008
Viestejä
4 493
Kaupunki
Mäntsälä
Tossa sitä normaaliin tapaan levyjä kuuntelin ja ihan kesken kappaletta vasemmasta kanavasta katosi ääni. Normaalisti kaikki piuhat tarkistin ja kaikki oli kiinni. Otin vielä mittarin käteen ja kaikki liitokset on kunnossa. No sitten huomasin, että kun otan kasiakelkasta kiinni ääni palaa taikaisin. Homma toimii jokusen sekunnin ja ääni katoaa taas. Sitten testailin pitää sormea kiinni rasiakelkassa ja aina silloin homma toimii niin kuin pitää, mutta käy tuo kuuntelu vähän hankalaksi näinkin vapisevilla käsillä.

Mistähän moinen?

Se on perhana kun saa kaikki vehkeet pelaamaan niin sitten ne jo toisesta päästä prakaa.. ???


edit.

Kokeilin vielä toisella vahvistimella, ilman ulkoista RIAAta ja sama homma. Vika siis soittimessa.
 
Vaikuttaa kaapeli/maadoitusongelmalta. Kannattaa siis tarkistaa ensimmäisenä rasiajohdot ja siitä eteenpäin kaikki liitokset ja kaapleoinnit RIAAlle asti.
 
Niinhän tuo vaikuttaa, mutta mittarin mukaan virta kulkee ihan mukavasti.
 
ATD sanoi:
Niinhän tuo vaikuttaa, mutta mittarin mukaan virta kulkee ihan mukavasti.
Siis myös maadoituskaapelissa? Jokin kaontakyihäiriö tuo on, jos kerran rasiakelkasta kiinni pitämällä toimii. Kannattaisi kokeilla myös toista äänirasiaa.
 
Kyllä se on tosta varren maadotuksesta. Ääni häviää ja tulee takaisin omia aikojaan ja aina siloin kun varteen jollain koskee homma toimii. No kai se on jo hyvä aika johdottaa varsi.
 
Joke721 sanoi:
Siis myös maadoituskaapelissa? Jokin kaontakyihäiriö tuo on, jos kerran rasiakelkasta kiinni pitämällä toimii. Kannattaisi kokeilla myös toista äänirasiaa.
edellisessä tekstissäni kaontakyihäiriö = kontaktihäiriö... ;)
 
No nyt se on avattu ja todettu, että varren maadotusjohto oli keturallaan. Uusia johtoja odotellessa. Tuleepahan samalla huollettua koko soitin.
 
Eihän se johdottaminen mitään auttanu. Kohta menee Planet hyllyyn odottelemaan parempia päiviä...
 
ATD sanoi:
Eihän se johdottaminen mitään auttanu. Kohta menee Planet hyllyyn odottelemaan parempia päiviä...
Vika lienee siis signaalikaapeleissa tai rasiakaapeleissa (rasiakelkan kaapeleissa siis), tai sitten siinä, että alkuperäisen äänirasian maadoitus on erilainen kuin sen, mikä soittimessa on nyt. Joissakin vanhoissa rasioissahan on ylimääräinen maadoitusta auttava korvake.
 
ATD sanoi:
Itselläni on ollut tuollainen rasia, joka toimi täysin moitteitta niissä kolmessa levysoittimessa, missä sitä käytin. Eikös kyseinen rasia ole aika uusi tyypiltään - luulisi, että siinä ei ole ainakaan iän myötä tulleita vikoja, ellei neula sitten ole rikki.
 
Joo eihän siinä mitään pitäis ollakaan ja vasta kun toi on noin 30h käytetty. Mutta tässä nyt oon tosiaan rasiakelkkoja ja johtoja vaihdellut ja aina kun laittaa Benzin takaisin niin ongelma alkaa. Vanhalla Shurella ei mitään hätää.
 
ATD sanoi:
Joo eihän siinä mitään pitäis ollakaan ja vasta kun toi on noin 30h käytetty. Mutta tässä nyt oon tosiaan rasiakelkkoja ja johtoja vaihdellut ja aina kun laittaa Benzin takaisin niin ongelma alkaa. Vanhalla Shurella ei mitään hätää.
On varmaan syytä palauttaa äänirasia.
 
Tuttu tapaus. Itselläni kävi myös Benz MC20E -rasialla samalla tavalla. Kesken soiton alkoi oikeasta kanavasta kuulua kovaa pauketta ja rätinää ja sitten oli hiljaista. No rasia takuuseen ja samalla vaihdoin Benz silveriin, jossa ei ollut ongelmia.
 
Uusi rasia varressa kiinni ja homma pelittää. Kiitokset avustaneille!
 
Back
Ylös