Äänentoistoa TV:lle, pelaamiseen ja musiikille?

Voisi myös harkita audiopron subbarin säilyttämistä laitteistossa.
 
^jos laittaisit kuvan jollain tavalla subbarin liitäntäpanelista, niin täällä moni osaisi kertoa, että mitä mahdollisia vaihtoehtoja juuri tuon subbarin kytkemiseen Gennujen kanssa on. Kytkentä riippuu kovasti tuosta subbarista.
 
Vähän iso näyttää kuva olevan. Mutta ei tuolla ainakaan valmiita linjalähtöjä näytä olevan.
 
^^tuo näyttää olevan jonkun 2.1 kaiutinsarjan subbari. Ongelmana tuossa on jakotaajuuden säätömahdollisuuden puute. Sellainen pitäisi tehdä jos haluaa tuota käyttää "hifinä" muiden kaiuttimien kanssa.

Kuulokeulostulosta voi kytkeä kaiuttimet ja subbarin rinnakkain. Vanhan subbarin jakotaajuuden voisi säätää tällä Gennujen kanssa lähelle sopivaksi: https://www.kouluelektroniikka.fi/t...timet/8510002/aktiivinen-subwoofer-jakosuodin

En osaa sanoa, että kannattaako tuota vanhaa subbaria sovittaa Gennujen kanssa. Ehkäpä joku uusi halpis voisi olla parempi valinta kuin ostaa vanhaan kasa arvokkaita tarvikkeita? Riittääköhän tuossa laatu ja toisaalta nuo ylempänä esitetyt Gennut tuppaa olemaan pitkätoimisia.

Jos budjettilähtöisesti lähtee liikkeelle, 8020 tai vastaava koko on pienin mikä toimii stereoparina, esim. kerrostaloon lähelle takaseinää sijoitettuna suht hiljaa kuunneltuna. 8030 sarjassa on hyvä tehovaste, kiviseinäiseen tilaan oikein bueno. Ääni vaan paranee voimakkuutta nostettaessa. Isompaan enempi vaimennettuun tilaan sitten vaikka tuo 8040. Siinä riittää jo potkua. Toisaalta nämä on nii-in makuasioita, että oikeita ratkaisuja on monia. Mieleinen valinta riippuu sijoituksesta, ympäristöstä ja omista mieltymyksistä sekä lompakosta.
 
Eipä taida tosiaan kannattaa tuon kanssa nähdä vaivaa. Tuppaa vähän särkemään ääntäkin, jos on liian kovalla. Itse asiassa laitteen myynyt tuttu kodinkonekauppias tekin minun kanssani viimeisen kauppansa tuon myydessään joitakin vuosia sitten. Pakkauksessa ei ollut käyttöohjetta ja google kertoi, että laite oli vuosia sitten poistunut tuotannosta. Oli siis hyllyyn jäänyt hylky, joka myytiin asiaan perehtymättömälle.
Siksi tällä kertaa vähän vinkkejä kyselenkin.
 
Jatketaanpa tähän ketjuun. Millä saisi PS5:stä äänet ulos vanhaan vahvistimeen (Bladelius), jossa on vain RCA inputit? Ja kuva menee HDMI:llä tykkiin. Onko aika ajanut jo vahvistimesta ohi vai löytyykö joku esivahvistin/loota/adapteri/härpäke tohon väliin? Tällaista audio extractoria kokeilin (https://www.verkkokauppa.com/fi/product/693031/Startech-HDMI-2-0-Audio-Extractor-signaalinmuuntaja), mutta ei tullut kuvaa ja ääni pätki. Vai liekö sitten ollut maanantaikappale ja rikki jo kaupasta haettuna?
 
Eiköhän tuohon ps5 laitteeseen ole saatavilla usb-äänikortteja jolla homma hoituu. Sound blastereja ovat ainakin käyttäneet ja tiedä vaikka joku simppeli usb-dac toimisi?

Äänikortissa voipi tulla parhaassa tapauksessa lisäksi kuulokelähtö ja digiliitännät.

Edit. Ronkeli laite yhteensopivuuden suhteen. Joko virallisesti tuettu äänikortti tai uac1 protokollaa käyttävä dac/kortti. Näissäkin käyttäjät ovat törmäilleet liian matalaan volumetasoon.
 
Viimeksi muokattu:
Vähän tutkailin ja toinenkin ketju löytyi täältä. Ifi Zen DAC V2 pitäisi toimia. Kokeillaan sellaista.
 
Palaanpa tammikuussa aloittamaani juttuun. Nälkä kasvoi ja ostin niiden G3:ten kaveriksi F Two subbarin. Bassotoistoa löytyi kivasti mutta nyt askarruttaa tuo vaiheistus. Käyttöohje neuvoo syöttämään 85 Hz:n testisignaalin analogiseen ottoliittimeen. Mistä ihmeestä?
Ja onko kyse samanlaisesta vaiheistuksesta kun vaikkapa autostereoiden kytkennässä? Kuika iso merkitys asialla on ja onko muita konsteja vaiheistuksen tsekkaukseen?
 
^Noissa on kiinteä 85 Hz jakotaajuus.

Käytännössä laitat musiikkia soimaan ja sillloin kun tuo 85 Hz kuulostaa kaikista voimakkaalta on vaihe oikein. Jos ei ole 85 Hz testiääntä niin hyvin voi säädellä musiikin tms. kanssa tuon korvakuulolta paikalleen.

Edit. Siis sillä edellytyksellä, että basson taso on säädetty ensin about kohdilleen voi tuon vaiheen hakea silleen korvakuulolla, että basson taso on (jakotaajuudella) suurin.
 
F Two käyttöohje.jpg

Ok, kiitos. Näyttäisi olevan painovirhekin tuossa ohjeessa, jos oikein tulkitsen? Neloskohdassa kai asetetaan 270-asteen kytkin vastakkaiseen asentoon?
 
Kappas. Tuolla ohjeessa suositaan vaihe dippien asentoa, missä ääni on hiljaisempi, siis vaiheet eivät olisi jakotaajuudella samat?

Onko tuo nyt painovirhe vai onkohan tuossa joku ideakin takana?
 
On, se on se kohta 4. , t. ' RIF '
Joo, olis pitäny lukea loppuun saakka ;)

Edit. Ja vielä lisäyksenä. Gennujen ohjeessa haetaan vaihe etsimällä ensin hiljaisin 85 Hz taso dipeillä ja sitten käännetään vaihe 180 astetta jolloin vaihe tulee oikein. (=Voimakkain 85 Hz taso)
 
Viimeksi muokattu:
Ok, kiitos. Näyttäisi olevan painovirhekin tuossa ohjeessa, jos oikein tulkitsen? Neloskohdassa kai asetetaan 270-asteen kytkin vastakkaiseen asentoon?

Eli ei ole painovirhettä. Toi on aika koeteltu ohje, jos mä arvaan niin ekat tuotteet käyttivät samaa ohjetta vuonna 1994 , 1092A ja 1094A , saa korjata mikäli olen - jälleen - metsässä. t. ' RIF '
 
Niinpä tosiaan. Kohdassa neljä sama kytkin, kuin kohdassa kaksi, kuten piirroksesta ilmenee. Katsoin liian hätäisesti.
 
Alussa taisin mainita, että pöntöt on kytketty kuulokeliitännällä, jotta ääni tottelee telkkarin kapulaa. Mites uudempien telkkareiden kanssa, joista ei enää sellaista löydy? Joutuuko ottamaan subbarin oman kaken käyttöön?
 
Back
Ylös