Äänenlaadullisesti (ja miksei muutenkin) hyviä internet-radioasemia?

tmhantti

Käyttäjä
Liittynyt
18.12.2006
Viestejä
127
Tervehdys kaikille,

Nyt alkaa tuo PC/kuulokkeet-viritys olemaan sillä tolalla, että äänen kompressointi tulee kiusallisen selvästi esiin.
FLAC/foobar2000-yhdistelmä poistaa ongelman levyjen kohdalla, mutta toisaalta PC:llä on myös hauska kuunnella internet-pohjaisia radioasemia (Pandora, LastFM...).

Joten, onko kenelläkään linkkejä hyvälaatuisiin radioasemiin?

Aiheesta on parikin threadia Head-fi:ssä, mutta linkit tuntuivat olevan vanhentuneita tjms.

Musiikkimakuni ei oikeastaan tunne rajoja, joten kaikki vinkit otetaan mielenkiinnolla vastaan!
 
Moro!

Mulla soi usein iltasella koneen ääressä Pommiradio. Sieltä tulee kovaa mättöä ja tiskijukat on meikäläisen mieleen.

Bassoradiokin on ihan jees.

Pitäis varmaan itsekin kahlata enemmän noita asemia:

http://www.taajuus.fi/

Matti.
 
www.pandora.com on minun päivittäinen asema. Varsinkin nyt kun tekee opinnäytetyötä tulee kuunneltua päivittäin paljonkin.
 
Kiitokset Matille tuosta Pommiradio-vinkistä. Eräs kaverini suositteli sitä jo aiemmin, mutta tietenkin unohdin koko asian :) Nyt kun mainitsit asiasta, niin pistin soimaan, ja ensivaikutelma on oikein positiivinen. Pitää kuunnella lisää...
 
Eilispäivän Dance / Trance ja muutkin hitit soittaa www.klf.fi ...kuulokkeilla ihan ok kuultavaa koneella istuessa, jos tykkää ko. gentrestä.
 
Hevimees sanoi:
Kiitokset Matille tuosta Pommiradio-vinkistä. Eräs kaverini suositteli sitä jo aiemmin, mutta tietenkin unohdin koko asian :) Nyt kun mainitsit asiasta, niin pistin soimaan, ja ensivaikutelma on oikein positiivinen. Pitää kuunnella lisää...

Eipä mittään. :)

Kuulin itsekin tuosta, varmaankin vasta viikko pari sitten. Soi nykyään usein tässä taustalla, kun koneella olen. Kaunista musiikkia soittavat. Pitääkin vinkata äitimuorille kans. ;)
 
minä viihdyn toisinaan soma.fm:n kanavilla oikein hyvinkin. secret agent oli jossain välissä kovassakin pyörityksessä.
 
En tiedä onko ketju miten ajankohtainen, mutta olin huomaavinani että suositukset olivat lievästi painottuneet tuonne elektronikan suuntaan, mikä ei itsessään tietenkään ole huono juttu mutta jos joku on kiinnostunut niin tässä pari:

Radio Helsinki soittaa monipuolisesti rock ja pop-musiikkia, joku toimittaja totesi totesi jotakuinkin muistaakseni "toteuttaa näkemyksellisempää musiikkilinjaa kuin yle". Helsingissä on vielä remmissä muistaakseni vanha kunnon DJ Norppakin ja Njassa jos se kenellekään mitään sanoo. Osoitteesta http://www.radiohelsinki.fi/nettistriimit.phtml löytyy lähetevalinnat, listalla on perus mp3 aina 256kbps asti ja musta hevonen AAC+ joka tosin on jonkin sortin epästandardi mutta toimii ainakin Winampilla jos sitä joku vielä käyttää. Miinuksena voidaan pitää Helsingin paikalliskuulumisiin orientoitunutta lätinää välispiikeissä, mutta se ei liene ongelma kuin Helsinki-vihaisimmille kuulijoille.

Toinen tärppi on Radio Noise (http://radio.noise.fi) josta taannoin ainakin tuli Cosmobile orkesterin nokkamiehen luotsaama Musaiikki, joka tarjosi varsin letkeän katsauksen viime vuosien indie ja art rockia yms vähän hämyisämpää matskua.

Hyviä kuunteluhetkiä

- Kartturi
 
Aika vähän näitä nettiradioita tulee kuunneltua, mutta yksi parhaista on ehdottomasti

WFMU (http://www.wfmu.org)

Musiikkia laidasta laitaa, eri ohjelmista löytyy myös kattavat arkistot. MP3 128 kbps.

Ehdottoman kannatettava asema, toimii siis myös oikeilla radioaalloilla ja pitää yllä soittolistoja kavahtavaa traditiota...

http://wfmu.org/freeform.html
 
Itse jazzdiggarina kuuntelen Icebergradiota. Amerikkalainen jazzradioasema, ei liikaa kompressoitu ja hyvää musaa. Löytyy ainakin Itunesin radioasemalistalta.
 
Back
Ylös