Äänellinen taideteos

  • Keskustelun aloittaja jkh
  • Aloituspäivämäärä

jkh

Käyttäjä
Liittynyt
4.8.2006
Viestejä
989
Eräs kuuluisa lehti,jossa ei olla köyhiä ja kipeitä,valitsi vuoden tuotteeksi todellisen äänellisen 100 000 taalan taideteoksen.Minä ainakin katselen sitä mieluummin,kuin rumaa taulua.
Continuum Audio Labs Caliburn Turntable-Cobra äänivarrella-Castellon pöydällä.
Losin Messuilla viime keväänä tämä ilmestys oli liian pienessä huoneessa,joka tietenkin koko ajan täynnä väkeä.Kyllä tämä olisi vaatinut arvoisensa tilan ympärilleen.
Äänestä sain tungoksessa sen kuvan,että soinniltaan tämä levysoitin oli vakaa.
Tuo Cobra-varsi on oikeastaan aika pelottavankin näköinen.Rasiat näyttävät uppoavan siihen,kuin kitaan.
 
Continuumin esitys Saksassa oli vaatimaton, johtuen pitkälti Wavacin hyytymisellä Kharman 200000eur tötteröiden edessä. Olen lukenut jostakin, että Stereovox Chris Sommorvigon demot Continuumilla yhdessä Peak Consultin tötteröiden kanssa ovat olleet paljon vakuuttavammat. Itse taisit kuulla juuri Signalin demoa jenkkilässä?

Torvihörhö
 
En muista mitä muuta huoneessa oli.Valokuvat näyttäisivät.
Mutta kun peruimme silloin jutun laittamisen tänne Harrastajiin,kuvat on ties missä nyt.
Mutta siippa sanoi soittimen esittelijän kertoneen sen vaativan säätöä ja sopivaa oheistavaraa soidakseen loistokkaasti.Mutta niinhän muutkin vinyylisoittimet.
Mutta ainakin Michael Fremer oli otettu tästä Continuum- soittimesta.
 
jkh,

Kaikesta päätellen Continuum on loistava levysoitin, mutta toiset ryssivät sen esillepanon niin lahjakkaasti, että lopulta se ei säväytäkkään kuten sen pitäisi kyseisen hintaluokan soittimeksi tehdä. Kysehän on aina kokonaisuudesta vai kuinka?

Torvihörhö
 
Onko se tämmöinen soitin?

106continue.jpg


On kyllä hienon näköinen.
 
Matti,

Juuri tuosta soittimesta oli puhe!

Torvihörhö
 
Kyllähän se hämmensi München:issä , kun joku Cont.AudioLabs:in esittelijätiimistä ryhtyi oikein filosofiseksi kanssamme.

Huone oli reilun kymmenen minuuttia ilman musiikkia , kun tämä ( kenen nimeä en muista ) kertoi seikkaperäisesti varren kehitystyössä käytetyistä metodeista. Ja olimme toki ilmaisseet , ettemme varsinaisesti ole kohderyhmää , ihan vain finanssipoliittisistakin syistä.

Koko räkki oli kyllä vakuuttavan näköinen.
Ei se huoneen kokonaisuutena ottaen vaatimaton suoritus mitenkään häirinnyt.
Laite/levysoitin-kokonaisuus itsessään oli tarkkaavaiselle kävijälle 'magneettinen' .

Messut kun ovat mitä ovat.

Pidän ihmeellisenä sitä , että messuilla yhä riittää kriittisiä kuuntelijoita.

Messut ovat mielestäni - sananmukaisesti - näyttely.
Niillä hyvien demojen ja kuuntelujen suorittaminen on mahdollista ,
mutta ei juurikaan kerro esillä olevien laitteiden potentiaalista.

Onnistunut demo on toki tekijöilleen sulka hattuun.
Vähemmän onnistuneita ei vain tule dissata tuosta vaan ,
epäonnistumisien syitä on niin monia.

On se hieno , hyvä että muistutitte ja toitte hyviä muistoja mieleeni ,

yst.t. r i f

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
rif,

Continuum Jan Allaertsin rasialla, tuollainen yhdistelmäkö siellä Munchenissa soi? Itse missasin tuon rasian täysin. Hyvän systeemin voi missata täysin, yksi hyvä esimerkki on juuri tuo Wavacin ja Kharman yhdistelmä. Itse en epäile yhtään etteikö Wavac olisi erinomainen vahvistin, mutta Kharma ei ole oikea kaiutin sille. Ameriikassa näkee Kharmaa käskettävän melkoisen tehokkailla trankkukoneilla ja se lienee oikea tapa hoitaa tuo homma. Mutta vaikka Nevalainen kuinka hyvänsä oli otettu kyseisestä setistä, niin minusta se oli munaton.

Torvihörhö
 
pmutanen sanoi:
rif,

Ameriikassa näkee Kharmaa käskettävän melkoisen tehokkailla trankkukoneilla ja se lienee oikea tapa hoitaa tuo homma. Mutta vaikka Nevalainen kuinka hyvänsä oli otettu kyseisestä setistä, niin minusta se oli munaton.

Torvihörhö
Hifi Artin mies Tukholmassa soitteli Kharmaa muistaakseni Sim Audion laitteilla.Tuo Simin Moon-sarja ja kauniisti viimeistellyt Kharmat olivat nekin vaikuttavan näköiset.Musta pianolakka viimeistely.
Kharman mallit on vähän samankokoisia.En tiedä mallinimeä,mutta olikohan ne taas Tammikuisilla Tukholman messuilla kuultavina.
 
pmutanen sanoi:
jkh,

Kaikesta päätellen Continuum on loistava levysoitin, mutta toiset ryssivät sen esillepanon niin lahjakkaasti, että lopulta se ei säväytäkkään kuten sen pitäisi kyseisen hintaluokan soittimeksi tehdä. Kysehän on aina kokonaisuudesta vai kuinka?

Torvihörhö
Niin se toisaalta on.Michael Fremer ihastui soittimen kauneuteen.
Mutta jos sen avulla pystyy nauttimaan enemmän kuunteluista,mikäs siinä.Kun vielä katsoo sen rahallisen panostuksen arvoiseksi.
Olenhan minäkin vinyyliasioissa todennut sen,että väärät säädöt,sopimaton rasia,jolla vielä sopimaton riaa,tuovat vinyyliääneen tumpun soinnin.
Tarkat kajarit vielä korostavat tätä ongelmaa.
Jos vielä huonekin osallistuu ääneen väärällä tavalla,lopputulos on selvä.
Toisinaan vinyyli vaatii pitkän säätöprosessin.
 
Kyseinen soitin esiintyy myös Fremerin 21st centyry vinyl dvd:llä
 
Voimme kuitenkin jättää Continuumin pois favourite listaltamme, koska yhdelläkään meistä ei ole varaa siihen.

Torvihörhö
 
Mitäpä sillä, vaikka varaa ei olisikaan. Tuollainen soitin mahdollisesti soidessaankin vielä hyvin jättää ikimuistoisia mielikuvia. En ole ko. soitinta missään kuullut, mutta komea on.

Todellinen "äänellinen taideteos"
 
Itse olen sen verran 'flat', etten taitaisi Continuumia jaksaa katsella... Roksan TMS'kin on jo liian pramea, tai Avid Acutus. SME'ssä silmä lepää, IMO. Ja Linnissä, mutta se on eri juttu se.
 
Mallas sanoi:
Itse olen sen verran 'flat', etten taitaisi Continuumia jaksaa katsella... Roksan TMS'kin on jo liian pramea, tai Avid Acutus. SME'ssä silmä lepää, IMO. Ja Linnissä, mutta se on eri juttu se.

Jos vielä vinyyliin palaisin, tuo Avid Acutus voisi olla puhtaasti ulkonäöllisisä syistä kyllä hankintalistan kärkipäässä. Eikä se varmaan äänellisestikään mikään paska olisi.

jouni
 
Jouni Seppänen sanoi:
Jos vielä vinyyliin palaisin, tuo Avid Acutus voisi olla puhtaasti ulkonäöllisisä syistä kyllä hankintalistan kärkipäässä. Eikä se varmaan äänellisestikään mikään paska olisi.


Acutus kuuluu ehdottomasti suurten soittimien joukkoon, niin äänellisesti kuin konstruktiivisestikin (kyllä, olen nähnyt ja kuullut, SME V / Lyra ). Itse asiassa, sitähän saanee myös mattaviimeisteltynä... hmm, sopisikohan siihen Aro... >:D
 
pmutanen sanoi:
...pois favourite listaltamme, koska yhdelläkään meistä ei ole varaa siihen.

ehdottomasti jostain muusta syystä.

Mieluummin jopa sellainen hifi-yhteisön keskeinen yhteisymmärryksessä suoritettu dissaus ,
niidenkin toimesta jotka eivät ole soitinta/soittimia lähelläkään olleet. Sitähän toki tapahtuu , kaiken aikaa.

Esimerkiksi käyvät hyvin transrotor'it , maineella niitä on ainakin vaikea myydä ,
ehkä ne puhuttelevat joitakuita niin ( kalliilla ) hinnallaan kuin ( heidän mielestään ) vetovoimaisella ulkoasulla.

Olisi mielestäni paljon mielenkiintoisempaa lähteä purkamaan omia ennakkoluulojaan tästä päästä ,
mikä ei alan 'virallisten' tahojen hyväksynnän ja palvonnan puutteessa ole saanut ylimääräistä glamour:ia.

Tosin myönnän että taideteoksesta , minun mielestäni , tässä ollaan kaukana. Vain suorituskyvyllisessä mielessä tarkoitinkin.

Ei liene väliä sillä , etten edes alkuperäisestä kompressoimattomasta kuvasta saa selvää maksaako pelkkä pyöritin 116 k€ vai 118 k€ , vai kuinka ?

ääripäisellä päällä , silti rauhallista sunnuntaita , t. R I F

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Transrotorit ainakin jäi mieleen ulkonäön puolesta.. Huikeita! Taitaa niillä olla edukkaampiakin soittimia (alle 10k).. onko kenelläkään mitään havaintoa minkälaatuisia ovat? - Ei ainakaan mun silmiin missään ole ilmaantunut koskaan kommentteja moisista.

Lisäksi Torvi-Acapellat on kauniita.. MBL:n kaiuttimet erottuu kivasti massasta.
 
Back
Ylös