£1=€1

Lefty

Käyttäjä
Liittynyt
11.9.2008
Viestejä
157
Kaupunki
Etelä-Suomi
Onkos kenelläkään maahantuojalla alkanut näkyä punnan arvon heikkeneminen hinnoissa?
 
Musiikin.com mainosti hinnanpudotuksista jo ennen joulua :)
 
Vähän heikosti ilmeisesti vielä. Mutta joissakin merkeissä on ilmeisesti ongelma siinä, että hinnastot on euroissa, jolloin homma jää valmistajan hinnanmuutoksen varaan.
 
Ja taas valmistaja ostaa osansa kuitenkin jostain muualta ja niiden hinta nousee. Odottaisin hintojen laskevan brittituotteissa hieman, esmes 10-15%, en koko valuuttakurssimuutoksen määrää.
 
Jos tavara on maahantuojalle tällä hetkellä selvästi halvempaa niin kuka kieltää alentamasta hintoja? Valmistaja? ???
 
Lefty sanoi:
Jos tavara on maahantuojalle tällä hetkellä selvästi halvempaa niin kuka kieltää alentamasta hintoja? Valmistaja? ???

Voi olla kumpi vaan. Toisaalta on helppo ymmärtää miksi maahantuoja ei halua siirtää hinta-alennusta kuluttajahintoihin.
 
Minulla on säästöpossussa varattuna yhden cd-soittimen verran kolikoita enkä halua ostaa soitinta mistään muualta kuin suomalaiselta kauppiaalta.Nyt vain tuntuu että olisi aika huojentaa hintoja vaikka tuo 10-15% ettei väki innostu ostamaan suoraan jostain muualta. Siinä pelissä kärsii kaikki osapuolet.
 
Tästähän on jo kokemusta dollarin alennusmyynnin ajoilta. Velodynen hinnat senkun nousivat. Enpä ihmettele, miksi välillä on kiva tilata suoraan ulkomailta.
 
Ibanez sanoi:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?50296

Pistin tuonne linkkilistaa brittikauppiailsta jotta voi verrata mitä hintojen pitäisi olla suomessa. Lasku on ollut 25-50% luokkaa.

Tästä "pitäisi" olen kyllä osin eri mieltä (enkä tosiaan edusta mitään hifialan maahantuojaa / myyjää). Iso osa kaupoissa olevasta tavarasta on ostettu jo aikaisemmin; ei halvalla. Se on tietysti harmi kauppiaalle. Ja uusien laitteiden ostaminen on kyllä sitten eri hintaista kun kuitenkin komponentit / alihankinta / joillakin valmistus on jossain muualla jonka valuutan suhteen punta on myös valunut.

Itsekin käytin tätä brittialea hyväkseni, mutta suosittelen toimimaan suhteellisen nopeasti jos jotain haluaa; kun varastot loppuvat, niin uudet voivat olla kalliimpia kuin tämänhetkiset superalehinnat. Eikä se kotimaisen kauppiaan kanssa neuvotteleminen mikään mahdottomuus varmaankaan ole.
 
Joo kyllä sieltä sen 5% saa mukavasti napattua jostaki tuommosesta 300 ostoksesta. Pöh.
 
Esim. tuolla --> http://www.stoneaudio.co.uk/ olisi MJ Acousticsin subbarit lähes puoleen hintaan suomihinnoista, ja mitä Elacin 310.2 JET pikkukajareita katselin, niin 780 puntaa pari (Suomessa 1390Eur).

Sosiaaliostajatkin voisivat ostaa briteistä, ja käydä heittämässä säästetyistä Euroista vaikka satkun paikalliselle myyjälle - näin kaikki voittavat ja kaikilla hyvä mieli. ;)
 
Osaakos joku antaa linkkiä paikkaan joka myy putkivehkeitä? Toki noissa jo ilmitulleissa puodeissakin on myynnissä joitakin, mutta lisä vihjeet kiinnostaisivat.
 
Audiolab 8000X7 7-kanavainen vahvistin ja Audiolab 8000AP av-esivahvistin kyllä kiinnostaisivat niin pirusti.
http://www.audiolab.co.uk/range.php?range_id=2

1463£ + 974£ vs Audelecin hinnaston 2349e + 1899e

Tuskin tuo suomihinta on kovinkaan tiukka hinta, mutta kuitenkin.


Eipä vaan löydy tuon vertaa rahaa pyörimistä taskun pohjalta. Ensi maanantaina olisi kyllä pankkiin pieni yrityslainaneuvottelu... Pitäisköhän hakea pari tonnia ylimääräistä :D No ehkäpä ei :mad:
 
Punta on aika kovassa nousussa. Itse just tilasin iPodin, 181 puntaa = 207 €. Yli 1,1 kurssi taas
 
Meinasin kanssa laittaa levytilauksen menemään, mutta hinta olikin kummasti kivunnut. :(
 
Back
Ylös