Genelec

AES/EBU taitaa kulkea ihan normaalissa XLR-mikrofonikaapelissakin, kunhan lähettävä ja vastaanottava pää ovat molemmat samaa standardia (kuten on tilanne kahden SAM-monitorin välillä). Oman käsitykseni mukaan ongelmia aiheuttaa lähinnä S/PDIF- ja AES/EBU -liitäntöjen välinen epäsovitus kun ensinmainittu on 75 ohminen ja jälkimmäinen 110 ohminen. Kaapelilla ei ole niin paljon merkitystä, kuten S/PDIF:nkin tapauksessakin signaali toimii yleensä ihan hyvin tavallisella audiokäyttöön tarkoitetulla RCA-piuhalla.

Eihän tässä edes ollut kysymys tästä asiasta. Kulkee varmasti myös mikkipiuhaa pitkin, ihan turhaan ees valmistetaan mitää digijohtoja? Lisätään nyt vielä että tuli nyt mainituksi että aes liitännässä on tullut käytettyä aes piuhaa, ei sen kummempaa.
 
Viimeksi muokattu:
Se on hauskaa välillä näitä pieniäkin soitella, Gthree on hintaisekseen varsin loistava kaiutin. Näitä kun kuuntelee, niin huomaa myös tietyn ”perhesoundin” jos välillä töräyttää noista isommista samaa materiaalia ulos. Tämä G kolmonen on selkeästi suosituin malli sarjassaan, enkä ihmettele sitä yhtään, loistava kaiutin.

Näilläkin nyt mennään ilman sitä subia, antaisihan se lisäpotkua mataliin, mutta tässä kuunteluhuoneessa tuntuu malli kuin malli toimivan komeasti ilmankin. Myös 8320A taannoin äänenpainevarojensa puitteissa toimii vallan mainiosti semmosenaan.

15040BCA-A473-45BB-9E5A-9C25B622095F.jpg
 
Tuli tossa mieleen kaikenlaisia asioita menneiltä vuosilta. On ollut itsellä jos mitä ja kuunneltu on kaikenlaista missälie, mutta se -juttu- on aina ollut poissa.

Kaikenlaiset öljytkin on käyty läpi mitä käsiin on sattunut, ja käärmeitä on luikerrellut lattiallakin, välillä tuntuen ihan hyvältä mut kuitenkaan ei.

Kuten eräs omaa tietäni pidemmän matkan kulkenut kohtalaisen kookkaat Masterit nykyään omistavana sanoi, ”miksi näitä ei ole ollut silloin joskus?” . Niin olisipa ollut ja sen tajunnut… parempi myöhään kuitenkin.

Harrastamisessa on ne omat puolensa myös, mutta jos halajaa sinne päämäärään, ja vieläpä edullisesti, niin kannattaa miettiä Genelec polkua, eritoten eri SAM malleja. Omalla kohdallani se -juttu- löytyi vihdoin, eikä tarvitse miettiä onko jokin asia mitattavissa tai mihin hinta tms perustuu. Oikein kalibroituna ja säädettynä nämä Genelecit antaa elämyksiä joita ei oma ajatusmaailma ole muualta löytänyt.

TheOnes sarja, Master sarja, helmet kuten 1032c, omanlaisensa S360 jne tarjoilee halukkaille helpon pääsyn sinne maaliin. Ei muuta kuin yhteyksiä tännepäin niin suunnitellaan se oma juttu sinnekin.

Vaihtokauppakin käy mainiosti, laatuhifi kelpaa aina, kuten tietenkin aikaisemmat genetkin. Rock😎🤘
 
  • Tykkää
Reaktiot: xio
Tämä vkloppu on pyhitetty 1032C mallille. En vaan kertakaikkian löydä syytä sijoittaa näiden hintaa vastaavaa summaa johonkin muuhun… Tervetuloa kuulolle, Petri on hieman säädellyt….

Jossain kohtaa avaudun aiheesta enemmän, siis miksi 1032C, tai miksi 1234A, tai jotain siitä väliltä. Genelec omistajista monet ei edes tiedä mikä potentiaali siellä on, pelkkä glm lanaus ei ole se juttu.

Jossain kohtaa nyt keväällä on myös tapahtumaa, mielenkiintoista juttua tulossa.
Tänne voi tulla vaikka yöllä jos muuten ei aikaa löydy, nämä 1032C monitorit kanattaa kuulla! Tai jos tuntuu että mikään ei riitä, niin soitetaan 1234A mallia sitten, nämäkin nyt säädetty siten että ihan sama mitä soitetaan ja millä tasoilla..
 
  • Tykkää
Reaktiot: W
Keväämmällä vois ilmaantua taas paikalle. 1234A malleja tarttis kuulla paljon lisää vielä.
 
No ilmanmuuta 1234A soi aina, kuulolle vaan. Muutama muukin kiinnostava juttu tulossa…

Tämä 1234A on ”vain” 12 tuumaisista basareista huolimatta semmonen kajari että pistää monet ahtaalle, itseasiassa omassa tilassa se voima on lähes 1235A tasoa, isoveljen muut jutut taas vie sen pidemmälle… tuplakeskarit ja kompurayläpää jne. Bassopäässä mäjähtää hyvinkin samoin. Hinta/laatusuhde aika hyvä, pikkuveljessä loppuu puhti liian aikaisin, ainakin omassa tilassani.
 
No riippuu niin monesta asiasta, mikä on glm lanauksen lähtökohta, jääkö suotimia käyttöön jne. Tila, mieltymys ym. Tohon ei voi vastata yleispätevästi muuta kuin mahdollisuuksien rajoissa sointibalanssi kohdilleen siten miten me kuullaan, sävypuoli sitten erikseen.

3 sarjan uudemmalla softalla olevien monitorien säätö helpompaa, 2 sarjalaisten kohdalla lähtökohdat oltava jo jotenkin kuosissa.
 
GLM 4.2

Tämä on mielenkiintoinen versio koska saa palautetta suoraan sähköpostiin omasta setupista kaikkine mahdollisine käppyröineen ym.

Mut onkos kukaan huomannut muuta eroa edelliseen glm 4 versioon? Mielenkiinnolla odotan tähän kommentteja…. Kerron sitten lisää.
 
Mut onkos kukaan huomannut muuta eroa edelliseen glm 4 versioon? Mielenkiinnolla odotan tähän kommentteja…. Kerron sitten lisää.
Lähinnä olen keskittynyt viime aikoina vaan pelkkään musan kuunteluun ja nautiskeluun :) ...Grade arvot oikea ja vasen aika lähellä toisiaan ,,huoneen mittoja en antanut . En oo pannut merkille mitään eroa ? 1656144421081.png
 
1656221663765.png
Uusin ,,,,,,,,, mikki ei varmaan samalla paikalla ,,,mittausten väli monta kk :tta
 
Uusin piirtää graarin hieman eri tavalla, mutta onko tossa mikin paikka dramaattisesti muuttunut vai puhutaanko tuumista taikka muutaman kymmenen sentin sisällä ollaan?
 
Sanoisin että 10-20cm eroa vois olla.....
Niin pieni ero että ei pitäisi olla merkitystä, toki huoneesta riippuen.

Itse huomasin eroa vaikka mikki aina noin millilleen samassa kohtaa, tämä myös noteerattiin siten että se piti tulla tarkastamaan. Mittaukset tehtiin uudella ja vanhalla, nämä tulokset sitten vielä mitattiin REWillä… mittautuu erilailla, mutta tästä lisää tuonnempana😉
 

Liitteet

  • 0CB1BF74-FBA1-4155-89F9-887BB7D3CF11.jpeg
    0CB1BF74-FBA1-4155-89F9-887BB7D3CF11.jpeg
    120 KB · Katsottu: 92
En vertaillut kalibrointeja mutta yläpäälle ei tarvinnut tehdä notchia uusimmalla versiolla kalibroinnin jälkeen oman korvan mukaan. Aiemmin vaati yläpäälle vähän miinusta.

Lähetetty minun IN2023 laitteesta Tapatalkilla
 
Niin pieni ero että ei pitäisi olla merkitystä, toki huoneesta riippuen.

Itse huomasin eroa vaikka mikki aina noin millilleen samassa kohtaa, tämä myös noteerattiin siten että se piti tulla tarkastamaan. Mittaukset tehtiin uudella ja vanhalla, nämä tulokset sitten vielä mitattiin REWillä… mittautuu erilailla, mutta tästä lisää tuonnempana
"Tästä lisää tuonnempana" Onko jo kerrottavaa mahdollisesti 4.2.1 version myötä?

Lähetetty minun IN2023 laitteesta Tapatalkilla
 
Itse en muiden töiden lomassa ole vielä ehtinyt perehtyä uuteen versioon, mutta tietääkseni aiemmin mainitsemani epäkohta on nyt korjattu.
 
Back
Ylös