digitaalisen äänen siirtotiet

taitaa olla pointtina se että HDMI liitin on halpa toimiva ja helppo liitin siirtää I2S signaalia.
ylemmästä
"There is no standard interconnecting cable for this application. Some manufacturers simply provide three BNC connectors, an 8P8C ("RJ45") socket or a DE-9 connector. Others like Audio Alchemy (now defunct) used DIN connectors. PS Audio, Musica Pristina and Wyred4Sound use an HDMI connector.[7] Dutch manufacturer Van Medevoort has implemented Q-link in some of its equipment, which transfers I²S over 4 RCA connectors (data, MCK, LRCK, BCK)."
 
Öh, niin, siis, eli: tämä "I2S"; voinko liittää siihen Apple TV:n HDMI:n ja digi juoksee etuselle? Sitä yritin kysyä.
Se kai tämän liitännän tarkoitus on, input digitaaliselle HDMI äänisignaalille?
 
@Deleted member 32241 i2s on protokolla siinä missä USBkin eikä sillä taida olla mitään yhteistä TV-käyttöön tarkoitetun HDMI kanavan kanssa muuta kuin että liitin on sama. Voit kuvitella sen olevan vaihtoehto USB:lle joka joidenkin argumenttien mukaan on teknisesti USB:tä parempi koska se erottelee data-, kello- ja muut signaalit eikä yhdistä niitä yhteen ja samaan kanavaan.
Pätevämmät korjatkoon kaikki kirjoittamani virheet mutta tässä PS Audion selitys:
 
Näissä jutuissa kannattaa tosiaan erottaa fyysinen liitäntä ja standardi. S/PDIF ja AES-EBU ovat standardeja, joihin on määritelty signaalin tasot, impedanssit, kellotaajuudet, bittisyvyydet yms. Kun kytket kaksi standardia tukevaa laitetta yhteen, niin voi olettaa niiden toimivan. I2C taas on tarkoitettu laitteiden sisäiseen tiedonsiirtoon. HDMI-liitännästä löytyy sopivia linjoja I2C:n siirtoon. Tällöin fyysinen liitin ja kaapeli ovat HDMI, mutta siirrettävä signaali ei ole standardin mukainen. Kyseessä ei siis ole HDMI-liitäntä, eikä se ole yhteensopiva esim. television kanssa, vaikka piuhan laitteiden välille saisi kytkettyä.
 
Sanojaa viisaammat, mihin tarvitaan metrin pituisia 500:n euron verkkopiuhoja? Niitä kun netissä myydään.
Itsellä on ollut vuosia 400:n Mb:n nettiyhteys ja DNA:n halpa kaapelimodeemi.
Aina ovat pankkiasiat hoituneet ja ääni- ja kuvatiedostot siirtyneet bitilleen oiken.
Vaikka piuhat ovat olleet markettikamaa.
 
Sanojaa viisaammat, mihin tarvitaan metrin pituisia 500:n euron verkkopiuhoja?
Itsellä on ollut vuosia 400:n Mb:n nettiyhteys ja DNA:n halpa kaapelimodeemi.
Aina ovat pankkiasiat hoituneet ja ääni- ja kuvatiedostot siirtyneet bitilleen oiken.
Vaikka piuhat ovat olleet markettikamaa.
Asia jonka suosittelen selvittämään ihan itse. Jos ei huomaa tarvitsevansa, pitäytyy markettipiuhoissa?
 
Asia jonka suosittelen selvittämään ihan itse. Jos ei huomaa tarvitsevansa, pitäytyy markettipiuhoissa?
En halua v***tuilla, vaan ihmettelen, mitä korvin kuultavaa eroa on luvuissa.
Olen kiinnostuksella seurannut keskustelua kaapeleista ja olen kallistunut siihen, ettei ihmisen kuulosta tiedä kaikkea.
Onko kenelläkään jotain arvailua siitä, kun lukujono siirtyy muuttumatta puskurimuiststa toiseen puskurimuistiin, niin viidensadan Ethernet-piuha antaa jotain lisäarvoa lukujonon siirtymiseen paikasta toiseen verrattuna marketista ostettuun vitosen piuhaan?
Kuuntele itse tuntuu vähän väsyneeltä.
Ilman muuta jokainen ostaa haluamansa komponentit. Tunne on se asia!
 
Olen kiinnostuksella seurannut keskustelua kaapeleista ---
 
Viimeksi muokattu:
En halua v***tuilla, vaan ihmettelen, mitä korvin kuultavaa eroa on luvuissa.
Olen kiinnostuksella seurannut keskustelua kaapeleista ja olen kallistunut siihen, ettei ihmisen kuulosta tiedä kaikkea.
Onko kenelläkään jotain arvailua siitä, kun lukujono siirtyy muuttumatta puskurimuiststa toiseen puskurimuistiin, niin viidensadan Ethernet-piuha antaa jotain lisäarvoa lukujonon siirtymiseen paikasta toiseen verrattuna marketista ostettuun vitosen piuhaan?
Kuuntele itse tuntuu vähän väsyneeltä.
Ilman muuta jokainen ostaa haluamansa komponentit. Tunne on se asia!
Kuuntele itse ei kuulosta yhtään väsyneemmältä kuin mitä korvin kuultavaa eroa on luvuissa?😉
Näistä on varmaan taitettu peistä tarpeeksi täällä jo?🙂
SE on aika väsynyttä.
 
Kun on kaikki muu fiilattu äärimmilleen, niin highendisti vaihtelee vielä digitaalikaapeleita, virtakaapeleita, jopa verkkokaapeleita. Ei se virtakaapeli tai ethernet varmaan ole niitä ekoja asioita millä lähteä hiomaan soundia 😏 eihän tätä harrasteta muiden, vaan itsensä takia. Vaikka maksaisikin pelkät johdot tuhansia, joku muu tulisi kuuntelemaan ja moittimaan, mitä väliä... Pääasia on aina, että setitys kuullostaa hyvälle omaan korvaan.
 
Kuten itse olen jo monesti sanonut että samasta äänikerronnasta on miljoonia eri tyylejä tai tapaa esittää sama toisto, johtunee ilmeisesti monesta eritekijästä, ensinnäkin ääni jota kaikki kuuntelee omista lähtökohdistaan hifi laitteistoistaansa kuulee joka ainoa hiukan painottaen toiston osalta joitain erityisalueita vaikka ääneen tätäkään ei kukaan kielen päästä saa irti totuuden mukaisesti julki, ja sen lisäksi tavoittelee täten myös harrastuksen osalta tiettyä omaihanne ulottuvuutta tai rytmin purevuutta voimaa nuoteissa tai melodista kontrastien ja värien leimua äänestä eli toiston luonteesta mitä tulee ostamiinsa audio kamppeisiinsa. Äänellä on painotuksia monelta kannalta katsottuna, kuten moni sen tietty tietää jo.

Kuulomme on siitä metka elin että sen vireystila tai mahdollisesti empaattinen lähestymis innokkuus tai kiinnostus tunne sisältö voi myös heilua päivittäin suhteessa eri vuorokausien aikaan aika merkittävästikin, koska joka ainoa ihminen myös kyllästyy aina samojenkin biisien soittoon ja silloin tapana on vaidella kuuntelujärjestystä ainakin albumien osalta. Kyllästyminen sekä että havaintojen tarkkaileminen on hyvin monelle ei kaikille osa kokonaisuutta, ja mitä tulee audio harrastukseen se on loputon peilisali jatkumo vääristymisineen sekä puhtauksineen ja eri mittoineen sen ymmärryksen kamppailussa kuinka kukin kuulee eri laatusyvyys, ulottuvuus kerroksien kokonaisuuksia tai erillisiä tapahtumia kokonaisuudesta irroitettuna ja tietty myös mosaiikkisia tilannetapahtumia musiikillisista hetkistä nauttimiseen tai passiiviseen olemisen ajan tuhlaamiseen.

Korva kuulee niin monia kerroksia sekä kiihoittuu tietyistä rytmillisistä juonista tai iskuvoimista, jota silmillä ei voi saada kuin ja jos kun jos jokin haaveileva mielikuva tapahtuma yhdistyy tällöin ajoittain musiikista visioidessa ja fiilistellessä kuuntelun yhteydessä, silti silmät on suljettu maailmastamme ulos. Mitä tulee erinäisiin kaapeleihin ja varsinkin näihin verkkokaapeleihin, niin itselläni on tiukka aita tai ajatus puomi ymmärrtyksen edessä että kyseinen äänenmuokkaus olisi kovinkaan tuottavaaa tai hedelmällistä maaperää mikäli piuhat maksaisi perus cat 5 tai isompaa numeroa huomattavasti enenmpää kuin perus lakumetrit.

Enenpikin olisin huolissani henkilön tyhmyydestä ja suuresta hyperylpeydestä jos tälle tielle astutaan, mutta koska elämme 2023 v. aikaa niin näinhän tuo on, että rahaa on toisilla ihmisillä huomattavia rahavuoria paljon paljon enemmän kuin meillä hyvin monilla perus taviksilla eli keskituloisilla, niin en ihmettele jos uskon voima vipuna vieläpä tuo raha polttaa kiivaasti näpeissä tuhlaamiseen, niin voipi moni hukkua tällaiseen hulluun kauppaan. Saahan jokainen ostaa vaikka kullattua ihmisbaskaa toiseltapuolelta kiviplaneettaamme sika hinnoin jos tulee autuaaksi ja onnelliseksi tavoitteistaansa (mutta se onnellisuus on hetki mielessä joka sulaa monesti pois kun uusi asia alkaa kiinnostaa monia). Mutta äänentoisto on eri elin jolla on tietyt määritteet ja specsit ja sen luonne on enenpikin toisenlainen kuin verkon välityksen tuottaman pakatun protokollan saundin muuttamista verkkokaapeleita vaihtamalla ylihintaisiin tuotteisiin joissa ei ole katetta ja perusteita laadullisiin seikkoihin vedoten verrannalis vaihtoehtobulkkitavaraan nähden.

Tietty jos lähtökohdat ovat vain tyylin suhteen ulkonäkö ja mielistys näin tietyn ulkokauneuden tavoitteluun myös tyyli huone kokonaisuus ajattelua selventäen, niin sitten on tietty aivan eri asia kuin äänentoiston parantaminen laadukkaammaksi kuin perusjohdoilla ajeltuna. Audio kauppamiehet myyvät iloisilla otteella aina vaikka mitä jotta raha virtaa heidän tileille, ei heitä sian ittuakaan kiinnosta tuleeko joku höynäytettäväksi vai ei, vaan ainoastaan kun raha kirstuun kilahtaa, onnellinen omistaja liikkeestä ulos vilahtaa.

Sama tyyli on tälläkin foorumilla tuotto sisään ja asiakas hetkenpäästä ulos. Ja bisnes on bisnestä hyvässä ja pahassa.
 
Asiasta hiukan toiseen. Tuli ostettua tänään st paus saundista tällaiset kaksi kappaletta violetin värisiä toslink päällä olevia digi audiokaapeleita ja kytkin ne yammu streemeriini sekä että tv:heni. Aikaisemmin on ollut varmaankin yli kymmenen vuotta vastaava harmaa tuo paksuletkuinen johto mikälie halvinta mahdollista mitä markkinoilta on aikoinaan löytynyt, ja mielestäni äänenlaatu eroaa toisistansa ei niinkään paljon sen suhteen että kaikki kuuloostaa dynaamiselta ja painokkaalta jopa lämpimältä molemmilla johdoilla mutta kyllä tällä uudella enemmän korkeanpään dynamiikka ulottuu tavallaan paljon pitemmälle ja sointuu hieman erottuen luontevammin ja tavallaan jos äänen luonnetta kuvailisi jopa perusväreillä, niin erottuvin tapaus olisi sinisen syvempi ulottuvuus pitkälle syvälle horisonttiin sinimustaanpäin edeten, tällä tarkoitan korkeampia taajuuksia jotka soi kauniimmin ja syvällisemmin. Saundi on molemmilla tosi hyvä juu, mutta tämä uudempi toslink johto tuottaa levollisemman ja aidomman läsnäolon.

Saattaapi olla että tuota vanhaa johtoa on taivuteltu monelle mutkalle ajan kanssa ja omiaa jo paljon rasituksia tai sitten vaan kuitu ei ole ihan niin laadukasta kuin olettaa voisi oli miten oli, mutta kyllä näissä valokuiduissakin on eroja. Ei muuten maksanut kuin muutaman euron yli parikymppiä nämä ammattiaudiopuolen tarjoamat johdot ja olen jälleen ihan tyytyväinen lopputulokseen.

En todellakaan enään vaihda vanhaa letkua takaisin.

Tietty nämä olleet aina telkkarin takana piilossa joten ulkonäöllä ei minulle ole ollut mitään merkitystä tämän osalta eikä nytkään ole.

Jos jotakin kiinnostaa tietää, niin tämä malli on nimeltä proab / classic series.
 

Liitteet

  • 4212B28F-8DCC-4D8D-ABD4-3EBD053BB2FE.jpeg
    4212B28F-8DCC-4D8D-ABD4-3EBD053BB2FE.jpeg
    291,6 KB · Katsottu: 27
En halua v***tuilla, vaan ihmettelen, mitä korvin kuultavaa eroa on luvuissa.
Olen kiinnostuksella seurannut keskustelua kaapeleista ja olen kallistunut siihen, ettei ihmisen kuulosta tiedä kaikkea.
Onko kenelläkään jotain arvailua siitä, kun lukujono siirtyy muuttumatta puskurimuiststa toiseen puskurimuistiin, niin viidensadan Ethernet-piuha antaa jotain lisäarvoa lukujonon siirtymiseen paikasta toiseen verrattuna marketista ostettuun vitosen piuhaan?
Kuuntele itse tuntuu vähän väsyneeltä.
Ilman muuta jokainen ostaa haluamansa komponentit. Tunne on se asia!
Yleensä niistä viiden sadan tai enemmän johdoista ei löydy mitään selittävää tekijää, joka voitaisiin mitata. Ihmiset lähinnä tuntee kokevansa parempaa ääntä. Kuulemisesta tiedetään jotain, mutta ei kaikkea. Äänentoistosta sen sijaan tiedetään tosi paljon.
 
Yleensä niistä viiden sadan tai enemmän johdoista ei löydy mitään selittävää tekijää, joka voitaisiin mitata. Ihmiset lähinnä tuntee kokevansa parempaa ääntä. Kuulemisesta tiedetään jotain, mutta ei kaikkea. Äänentoistosta sen sijaan tiedetään tosi paljon.
Tämän pienen keskustelun perusteella voin yli kymmenen vuotta palstalla poissa olleena todeta: ” Tervetuloa kotiin!?!?
Voin digitaalisesta äänentoistosta vängätä niinkuin ennenkin. Onko sillä mitään merkitystä? Ei v**ussa! Mutta mukavaa se on!
 
Tämän pienen keskustelun perusteella voin yli kymmenen vuotta palstalla poissa olleena todeta: ” Tervetuloa kotiin!?!?
Voin digitaalisesta äänentoistosta vängätä niinkuin ennenkin. Onko sillä mitään merkitystä? Ei v**ussa! Mutta mukavaa se on!
Eihän sillä ole niin paljon merkitystä, mitä täällä kirjoitellaan. Sillä on merkitystä, mitä omat johdonmukaiset kuunteluhavainnot kertovat.
 
Eihän sillä ole niin paljon merkitystä, mitä täällä kirjoitellaan. Sillä on merkitystä, mitä omat johdonmukaiset kuunteluhavainnot kertovat.
Täysin samaa mieltä!
Itselläni äänentoistoharrastus on vastoin valtavirtaa kulkenut kalliista ”halpaan”.
Itselläni on ollut rojuja Gradient 1.2:sta ja raskaista vahvistimista järeisiin kaapeleihin.
Onko se osaamattomuutta vai mitä, mutta kuuntelukokemukseni ei juuri parantunut suhteessa kamojen hinnan nousuun. Syynä voi olla, että referenssinä olivat ensin Helsingin kaupungin ja sitten Lahden kaupunginorkesterien konsertit.
Nyt eläkeukkona pistin kaikki vanhat kamat pois ja nyt kuuntelen musiikkia tämmoisilla piippareilla:
Striimerinä-esivahvistimena Yamaha WCX-50, vinyylisorvina Pro-Jectin halpa malli perusOrtofonilla ja CD-soittimena halpa Pioneer.
Kaiuttimiksi minulle narrattiin Genelec G kolmoset. Se luoti tiesi paikkansa! Olen suu hymyssä kuunnellut Stairway to Heavenista Sibben kakkoseen ja ihmetellyt, etten ole mitään tiennyt äänentoistosta. Mutta nyt tietämättömänä naureskelen.
 
Viimeksi muokattu:
Kyselin tyhmissä kysymyksissäkin, mutta ei tullut edes tyhmiä vastauksia, joten kysytään täälläkin.

Meillä on vahvistin ja striimeri tv-tason uumenissa, ja nyt olen huomannut, että kun lapset leikkii aivan tason edessä alkaa striimi usein pätkiä kovasti. Striimeri (Cyrus xa) on verkkopiuhan päässä eikä bitit kulje ilmassa. Mistähän moinen häiriö voi tulla? Pistorasioita ei ole maadoitettu, en tiedä voiko vaikuttaa asiaan.
 
Back
Ylös