Palautekanava moderaattoreille ja ylläpidolle

Nyt tuntuu foorumi olevan koko ajan pikkaisen tukossa. Yhdistyksen etusivu aukeaa reippaasti, mutta foorumi on tahmainen.
 
Joku tässä takkuaa kyllä todella pahasti. Kuvan lisääminen kestää ja kestää ja kestää... ja sitten onnistuu.
 
Samanlaisia ongelmia mullakin oli eilen illalla (työkalupalkin "Lisää kuva":lla).
 
Minulta pyydettiin äsken priva-viestillä REW:ssä käyttämiäni trendiviiva-mdat-tiedostoja. Alusta ei sallinut .mdat-tyyppisen tiedoston liittämistä, lisäksi ovat melko isojakin. Dropboxilla voisin toki jakaa, mutta löytyisikö alustasta kätevämpi tapa, esim. julkaisujen kautta?
Mittaustulos-mdat:ien jakamismahdollisuuskin olisi monesti tarpeellinen neuvonnan helpottamiseski.
 
^ tuli toisella foorumilla vastaan, että Xenforo ilmeisesti rajoittaa liitteiden maksimikoon kahteen megaan.

Tuosta en tiedä, rajaako alusta liitteitä myös tiedostopäätteen perusteella, mutta kai sen voi vaihtaa väliaikaisesti rikkomatta tiedostoa..
 
^ tuli toisella foorumilla vastaan, että Xenforo ilmeisesti rajoittaa liitteiden maksimikoon kahteen megaan.

Tuosta en tiedä, rajaako alusta liitteitä myös tiedostopäätteen perusteella, mutta kai sen voi vaihtaa väliaikaisesti rikkomatta tiedostoa..
Kyllä se listasi suoraan sallitut päätteet. Taisivat kaikki olla kuvatiedostoja. Ainakaan .doc, .pdf tai .txt eivät olleet sallittujen listalla. Toisaalta menivät piirun verran 2M:n ylitsekin. .txt:näkin olisin voinut kokeilla, mutta siinä tapauksessa vastaanottajan pitää tietää, kuinka se importoidaan REW:iin mdat:ksi. Eli varmin ja vaivattomin tapa olisi ollut liittää valmis mdat.

Mutta kuten sanoin, voisi noille olla yleisempääkin mielenkiintoa.
 
Viimeksi muokattu:
^ ei tuo näyttänyt edes pitävän paikkaansa tuo 2mb liitetiedostorajoite. Tuo liitetiedoston koko on ilm. suht vapaasti konfiguroitavissa sellaiseksi kuin tarvitsee (järjen rajoissa).

Sen sijaan kuvien maksimikooksi on kovakoodattu oletuksena 20 megapikseliä, jos ei mene erikseen ronkkimaan ihan lähdekoodia. Tää on varmaan se, mihin oon itekin törmännyt, kun koittaa kännykästä liittää kuvaa ja saa ilmoituksen tyyliin, että "File size is too large".

Enkä kyllä tiedä, mikä versio täällä on Xenforosta. Tässähän voi olla eroja versioista riippuen, kun en oo näiden kanssa veivannut, mutta lähde edelliselle täältä: https://xenforo.com/community/threads/max-image-dimensions-and-max-file-size.164493/
 
Viimeksi muokattu:
Joko ratkaisu löytyi?

Olen monta kertaa tällä palstalla valitellut sitä, että viesteihin liitetyt valokuvat näkyvät vain satunnaisesti. Tänään taas katselin vanhoja viestejä kaapelimittauksista, sillä minun täytyisi pitää asiasta yksi esitys parin viikon päästä. Jouduin tietysti selaamaan monia sivuja valitakseni oikeat sivut, ja sitten kuvat lakkasivatkin näkymästä. Kuvien paikalle tuli vain pieni mustavalkoinen ikoni.

Kun klikkasin hiiren oikealla painikkeella ikonia, niin sain esiin valikon, josta valitsin kohdan lataa kuva. Mitään ei heti tapahtunut, mutta hetken päästä tuli näyttöön seuraava ilmoitus.

Kuvakaappaus 2020-10-05 13-06-49.png


Nyt kysyn viisaammilta miehiltä, tarkoittaako tämä ilmoitus sitä, että GoogleDrive-palvelu tulkitsee minun olevan joku verkkoliikennettä häiritsevä robotti, ja siksi se blokkaa koneeltani tulevat pyynnöt määrä-ajaksi? Aika hankala on pitää kaapelijutuista mitään esitystä, jos kesken esityksen kuvat lakkaavat näkymästä. Miten tämä homma korjataan?

Mittausterveisin
Kalervo Kuikka
 
Minä pidän kaikki tärkeät kuvat, tekstit, taulukot ja muut tarpeelliset säilytettävät tiedostot usb-tikuilla, joista yksi on pankin tallelokerossa ja tarpeeksi usein ainakin kotona olevaan varatilanteeseen kopio. Ulkoiset muistit ovat nykyään halpoja, parempi muutama ylimääräinen varatilanne, kuin levyrikossa käet taskuissa ihmetellä.
GoogleDrive omalla tunnuksella, jos se on omasta mielestä riittävän luotettava, en luota minkään keskustelusoftan yms säilytyksiin.
 
Viimeksi muokattu:
Summataas nyt hieman:

Foorumi pienentää automaattisesti kuvat, niiden kanssa ei ole ongelmaa koon kanssa. Tällä hetkellä on sallittu 30Mpix kokoisten lataus. Jos on ultrakännykkä joka tekee vielä isompia, niin voidaan sitä tarvittaessa kasvattaa.

MDAT-tiedostot taas voivat olla jopa kymmeniäkin megoja ja ne jäävät sellaisenaan palvelimen levylle, ja ne ladataan myös sillä koolla kaistaa vieden. Ihan turha alkaa sallimaan niitä foorumille, kun Google, Dropbox yms tarjoavat ulkoistettua ilmaista ja luotettavaa levytilaa tähän tarkoitukseen. (edit: Tämä nyt oli vain oma lievä mielipide, eikä määräys. Hallitus ja käyttäjät voivat asiaa tuumailla.)

Kuviin liittyen huomasin että isojen kuvien lataus epäonnistuu millä tahansa napilla, motkotettu Zonerille lisää.
 
Viimeksi muokattu:
Nykyisen palstasysteemin peukutusmahdollisuus on hyvä. Voi antaa palautetta itse postaukselle ilman, että tarvitsisi yrittää väkisin rustata vastapostausta tai antaa palautetta kirjoittajan henkilölle, jota ei tunne.👍
 
Miten tämä homma korjataan?
Kopioisin tarvittavilta osin tekstit foorumilta erikseen talteen esitystä varten ja kuviesi pitäisi löytyä sieltä Googlen palvelusta mihin olet ne alunperin ladannut. Näistä sitten koostaa esityksen joka on pidettävisdä ilman foorumia.
 
Tässä XenForon laudassa on käsittääkseni reaktioissa myös "samaa mieltä" ikoni, mitä klikata. Olisko ideaa ottaa käytöön?

Edit: ja toki siellä on myös "eri mieltä" joka myös sopisi?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Jos on tarve liittää tiedostoja, joita alusta ei tue voi kokeilla kahta vaihtoehtoa. 1. Zippaa tiedosto ja liitä tai jos alusta ei tue zippejä, niin 2. Zippaa tiedosto ja vaihda pääte alustan hyväksymäksi ja pistä viestiin tieto, että vastaanottaja palauttaa päätteen zip muotoon. Molemmissa tapauksissa itse tiedosto löytyy sitten zipin sisältä.

Onkohan nyt ihan poliittisesti korrektia yrittää ohjeistaa kiertämään foorumilla tarkoituksella olevia asetuksia, vieläpä ylläpidon palauteketjussa? Edelleenkään foorumi ei pyöri sellaisella alustalla jossa olisi loputtomasti levyä ja kaistaa. Kuvapäättellä on ihan turha yrittää kikkailla, koska foorumi yrittää sitä kuvana käsitellä ja virheeseenhän se päättyy.

Jos tiedostoja tänne haluttaisiin, niin kyllä sen pystyy ihan asetuksiinkin laittamaan.

PS. Jos vaikkapa joka päivä joku laittaisi vain yhden mdatin foorumille, veisi se viikossa yhtä paljon tilaa kuin nykyisin viikossa laitetut 500 kuvaa. Henk.koht mieluummin haluaisin että ne kuvat mittauksista näkyisivät vielä vuosienkin päästä, sen sijaan että pitäisi alkaa vanhoja poistelemaan aktiivisesti.
 
Viimeksi muokattu:
^ En nyt ymmärtänyt pointtia? Jos on tarve tehdä jotain mitä foorumi ei (tarkoituksella) tue, niin silloin ei ensimmäinen tapa ole yrittää kiertää asiaa vippaskonstein. Ymmärrän että tarkoitusperät olivat hyviä, mutta ei nyt noin yleisesti kannata toimia.

Pahoittelen jos aikaisemmassakin viestissä jäi epäselväksi että vain kuvatiedostot ovat sallittuja. Ihan syystä.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Ylös