antimode 8033

Puuhis

Käyttäjä
Liittynyt
8.12.2008
Viestejä
985
http://www.dspeaker.com/fi/tuotteet/anti-mode-8033.shtml

= onkos kokemuksia ?

"Tyypillinen kuunteluhuone resonoi matalilla taajuuksilla. Tämä ilmiö saattaa aiheuttaa sen, ettei edes paras subwoofer kuulosta hyvältä. Matalia taajuuksia voi olla lähes mahdotonta erottaa resonanssien seasta. Ongelma on pahimmillaan silloin kun subwoofer on sijoitettu lähelle huoneen seinää tai nurkkaa.

Anti-Mode -teknologia eliminoi huoneen ja kaiuttimen akustiset resonanssit ekvalisoimalla sekä amplitudi- että vaihevasteet erittäin tarkoilla digitaaliteknologian mahdollistamilla suodattimilla. Näin matalat taajuudet toistuvat selkeästi aina subwooferin rajataajuudelle asti."
 
Kovasti tuota on kehuttu ja itsekin olen toimivaksi todennut. Omassa huonessa ei kuitenkaan ollut niin isoja ongelmia että olisin jättänyt pysyästi systeemiin. Pienessä kopissa tuo on mielestäni ihan ehdoton peli.

Pekka
 
Poikkeuksellisen toimiva kapistus. Subbaritaajuuksilla (alle 100Hz tms) pahojen huoneresonanssien tasaamisesta on paljon enemmän hyötyä kuin mahdollisista sivuoireista haittaa. Toinen toimiva ratkaisu on neljä identtistä (signaalia toistavaa) subbaria kukin joka seinän puolivälissä. Jälkimmäinen voi tosin hyötyä sekin ekvalisoinnista koska ainakin mittauksissa ensimmöisetä pituussuuntaista ja ensimmäistä poikittaissuuntaista seisovaa aaltoa korkeampitaajuiset ongelmat eivät häviä kokonaan neljän subin käytöllä. Voi tietysti olla paljon kiinni huoneen akustisista olosuhteista (esim. ei täysin akustisesti symmetrinen suorakaide). Hifimaailman 6/2009-numeroon tulee esille simppeli passiivikytkentä, jolla Anti-Moden saa kiinni normaaliin stereovahvistimen kaiutinlähtöihin ja alipäästösuodatettua halutulta taajuudelta. 6/2009 ilmestyy 11.9.
 
Ilmeisen toimiva härveli kokeiluni perusteella. Oma setti on bassojen osalta kuitenkin sen verran harmiton, etten kokenut välttämättömäksi hankinnaksi.
Suosittelen kuitenkin varauksetta kokeilemaan, etenkin, jos kaiuttimella on yhtään taipumusta "isotella" huoneessa.
 
Analogijakarin ekulointivoima uuvahti vähän kesken nykyisessä sovelluksessa, niin pistin ryydittäen PLLXO-laajis+dipolisubbanen- yhdistelmää 8033SII:a.

Ilmeisen toimiva härveli.

Papukaijamerkki Dspeakerille 8033:n väärinkäytön siedosta: tuli aivan kirkkaasti tehtyä personal best väärinpäinkytkentöjen määrässä etunen-aktiivijakari-antimode-pääte-yhdistelmässä.
En kehtaa edes kertoa montako kertaa piti kokeilla ennen kun oikee järjestys löytyi, mut muutama kuitenkin. :D

Antimode selkeästi siis on hyvin sitekähenkinen kapistus, ja hyvin suuniteltu ja toteutettu näiltäkin osin.
 
Viimeksi muokattu:
tarviin siis 2kpl rca piuhoja?

Supra SubLink subwooferkaapeli - Hifitalo onko passelit antimoden kanssa av vahvari ja aktiivibasso kysessä?
 
AV-vahvistimen kanssa voit kytkeä LFE/sub -liitäntään. Antimoden kalibroinnin jälkeen säädät pääkaiuttimet pieniksi ja ohjaa 60-80 Hz bassot subbarille.
 
Kaivetaan tämä vanha aihe esiin. Vanhassa stereosetissä oli subilla anti-mode 8033 SII, mut luovuin subista ja antimodesta. Se kyllä auttoi subin sointisävyyn, mut en ajatellut tarpeelliseksi enää.

Nyt kuiteski uusi subi tulossa ja huoneessa 60hz +10dB leveä korostuma (anti-mode osasi tasoittaa tämän). Yksi seinä 40m2 tilasta ikkunoita ja kuuntelupaikka nurkassa tästä tilasta. Ensimmäiseksi varmaan kannattaa tarkistaa oikea sijoitus subille ja koittaa sinällään selvitä.

Kannattaako tuo anti-mode 8033 tai minidsp huonekorjaimet lisätä laitteistoon? Tarviis vissiin mitata taajuusvaste huoneessa jollain kunnon laitteistolla. Jotenki tuntuu ettei tämä ole sen arvoinen, että kannattaisi 275,- maksaa anti-modesta. Minidsp kyllä hintansa puolesta kiinnostaisi ja sillä saisi jakotaajuuden säädön ja vaiheistuksen lisäksi. PEQ ei ole niin hieno kuin AM algoritmi ilmeisesti, mut onko korvin kuultavaa eroa.
 

Liitteet

  • huone.jpg
    huone.jpg
    62,5 KB · Katsottu: 42
Viimeksi muokattu:
Tuossa vähän ylempänä luki että:

Hifimaailman 6/2009-numeroon tulee esille simppeli passiivikytkentä, jolla Anti-Moden saa kiinni normaaliin stereovahvistimen kaiutinlähtöihin ja alipäästösuodatettua halutulta taajuudelta. 6/2009 ilmestyy 11.9.

Jos joku tietää miten tuo tehdään niin vois jakaa tietoa tännekin...
 
Kytkentä ongelmia, eli miten kytketään stereo käytössä. Vahvarissa preout, subissa left ja right ja lfe. Antimodeen malli 8033s2
Ymmärrän että vahvarista 2johdolla antimodeen
Mutta miten antimodesta subiin? Ohjekirja näyttää yhtä johtoa
 
^
Vaihtamalla A-M DC-malliin...
8033 on vain yksikanavainen, siitä ei saa kaksikanavaista kirveelläkään.

T: Vesku
 
^^Antimodesta subiin nimenomaan yhdellä johdolla. Kahdella johdolla subi pysyy aika lailla hiljaa kanavien signaalien kumotessa toisensa (toisessa 180 asteen vaihesiirto).
Onkohan tuosa käytännön eroa, kytkeekö L, R tai LFE. Kokeilemalla tuo selviää
 
Kyssäriä kehiin elikkä 2-kanava esivahvistin aktiivikaiuttimet ja subbari.
Aktiivikajarit jotka mulla on Beolab 20 toistaa 20hz ja tekis mieli subbaria, mut nyky subareissa ei oo ylipäästösuodinta paitsi Genelec, ettei menisi matalat taajuudet päällekkäin,
niin että onnistuuko antimodella tämmöinen viritys.
 
Kyssäriä kehiin elikkä 2-kanava esivahvistin aktiivikaiuttimet ja subbari.
Aktiivikajarit jotka mulla on Beolab 20 toistaa 20hz ja tekis mieli subbaria, mut nyky subareissa ei oo ylipäästösuodinta paitsi Genelec, ettei menisi matalat taajuudet päällekkäin,
niin että onnistuuko antimodella tämmöinen viritys.

Jos jaksaa itse säätää, niin MiniDSP:n tuotteilla onnistuu. Esim. 2x4 tai 2x4 HD.
 
Kiitosta, kovasti tekis mieli Yamaha cx-a5200 esivahvistinta, ja siihen sit subbaria kylkeen.
 
Kiitosta, kovasti tekis mieli Yamaha cx-a5200 esivahvistinta, ja siihen sit subbaria kylkeen.
AntiMode 8033 on mallista riippuen suodatettu/leikattu jossain 160-400hz tienoilla, noin datalehdestä tarkistamatta (S-II malli korkeammalta, kuin perus). Subwoofer-lähtöön se istuu erinomaisesti, linjalähtöön matkalla subbarille vähän niin ja näin jos subbarissa on jakosuoto ja ilman sitä ei mitenkään.

AM 2.0 Dual Core hanskaa koko kaistan, mutta ainoastaan kaksi kanavaa, jolloin 2.1 -settiä virittävän tarvitsisi ostaa noita kaksi kappaletta.

DSPeakerin mallistosta oikea ratkaisu 2.2 käyttötarkoitukseen olisi uusin laite eli X4. Se on ainoa, missä riittää kanavat ja jakosuodot. Ottamatta kantaa ratkaisun mielekkyyteen.

https://www.hifistudio.fi/fi/tuotte...ekorjain-2-2-huonekorjain-dac-pre/11454221145
 
Mulla on Anti-Mode 8033 C. Miten pitkään mitattu taajuusvaste pysyy laitteen muistissa kun virrantulo katkaistaan pistorasiasta?
 
Mulla on Anti-Mode 8033 C. Miten pitkään mitattu taajuusvaste pysyy laitteen muistissa kun virrantulo katkaistaan pistorasiasta?
Nyppää virtapiuha irti ja testaa, jos yleensä pysyy, niin pysynee vaikka maailman tappiin myös.
--CLIP--
Tulokset tallettuvat automaattisesti laitteen haihtumattomaan muistiin, joten
ne eivät katoa sähkökatkossakaan
--CLIPEND--

T: Vesku
 
Back
Ylös